Programma

10 jarig bestaan viering stap 2

Nadat we op 25 januari in het spoorwegmuseum de eerste succesvolle feestelijke activiteit in het kader van on 10 jarig bestaan hebben gehouden, is het nu tijd voor stap 2. Leden die zich voor de jubileum activiteiten aangemeld hebben (en de eigen bijdrage hebben voldaan) hebben via eventbrite een uitnodiging ontvangen voor het IRSE diner aansluitend aan de ALV 2018.

Lezing Datalab en ALV 2018

Onze volgende lezing, op 17 mei 2018, gaat over het ProRail Datalab en aansluitend houden we de Algemene Leden Vergadering 2018, beide bij Movares in Utrecht. Kijk bij het programma voor details. Je kunt je alleen op uitnodiging voor het evenement registreren. Leden hebben een uitnodiging via Eventbrite ontvangen.

Programma 2017-2018

Het programma voor het seizoen 2017-2018 is geactualiseerd!

Locatie EUlynx lezing op 13 december 2017

Schermafdruk 2017-11-14 11.06.29
De EULynx lezing op 13 december 2017 vindt plaats bij Movares in het auditorium.

Movares,
Daalse Plein 100
3511SX Utrecht

PoRail Datalab lezing voor Jonge Leden

spoorbrug_bij_zutphen_1280x853px_e_nr-3349
(Meettrein, foto Prorail)

Op 2 november vindt een event speciaal voor jonge leden plaats: een presentatie door Paul van der Voort (Programmamanager afdeling Innovatie van ProRail) over het ProRail Datalab.

Start 10 jarig lustrum viering

Op 25 januari 2018 komt Peter Symons de IRSE president, bij ons op bezoek voor een van de lezingen in zijn Presidentieel Programma: “Potential effects of ‘Brexit’ on signalling and control systems” door Andrew Simmons (Network Rail, Digital Railway). Peter Symons zal later die dag een stuk van de IRSE International Technical Committee "Technological Drivers for Change" presenteren.

Op deze dag willen we ook de activiteiten ter gelegenheid van ons 10 jarig bestaan starten. Het belooft een mooi progamma te worden. Houdt deze plek in de gaten!

We ontmoeten elkaar in het spoorwegmuseum, locatie “bedrijfsschool” voor de plenaire sessie, en “de remise” (in tentoonstellingsruimte) voor het diner.

ToPP Verslag

"Houston, We have a problem..."
Wie kent deze iconische en historische woorden niet.
Maar waar komen ze eigenlijk vandaan?

Wij leerden het antwoord tijdens de afgelopen IRSE lezing over ToPP (Treinbeveiliging op Peil met Procesveiligheid)
De lezing werd verzorgd door Robert Taen van Apollo 13 Consult.
Daar hebben we het antwoord: Apollo 13 dus!
Die kwam in problemen nadat er twee dagen na lancering een zuurstoftank ontplofte en men 'schipbreuk' leed
Door de aangekoppelde maanlander voor andere zaken toe te passen, kwam met toch weer veilig terug op aarde

De hierbij toegepaste en geleerde lessen 'procesveiligheid' werd later leidend voor deze veiligheid principes
Hoe kunnen we leren van fouten en hoe kunnen we als keten hierbij beter presteren.
Bij Treinbeveiliging ontstond deze 'noodzaak', toen iemand de vraag stelde; "Wat als Frans met pensioen gaat?"
Het antwoord op die vraag, en welke Frans bedoelde men eigenlijk ligt besloten in de kennis van de aanwezigen.

Graag tot een volgende keer !!!!

Nog 2 nabranders (Apollo 13):
1) Gezien de huidige problematiek in Houston, kan de overheid aldaar wellicht ook ToPP systematiek gebruiken. Eerst denken, dan pas asfalteren Winking
2) Wij danken Arcadis en Martin Zweers in het bijzonder voor de gastvrijheid en beschikbaarheid op deze korte termijn. Het was ToPP

Leren van Fouten

Ons volgende evenement wordt gehouden op de volgende tijd, datum en locatie:

Donderdag 28 september 2017 van 16:00 tot 19:00

Arcadis Nederland B.V.
26 Piet Mondriaanlaan
3812 GV Amersfoort
Nederland

16:00 Ontvangst, koffie/ thee
16:30 Start lezing
17:30 Borrel/napraten/netwerken
19:00 Einde


De lezing


De spoorsector streeft al een aantal jaren naar het versterken niveau 4/5 op de veiligheidscultuurladder. In dit kader loopt er sinds 2014 het zogenaamde ToPP programma (Treinbeveiliging op Peil met Procesveiligheid). Dit programma is een uniek samenwerkingsverband tussen ingenieursbureaus, aannemers en ProRail met als doel de veiligheidscultuur in de keten te versterken. Eén van de speerpunten van het programma is leren van fouten. In dat kader is de zogenaamde Praktijkgroep opgericht waarin Ingenieursbureaus op een open en blamefree manier fouten met elkaar delen, onderliggende patronen bespreken en verbeteractiviteiten ontplooien.

Aanmelden voor leden uitsluitend via de link in de verzondenemail.
 

Planning activiteiten

Omdat, zoals iedereen nu wel in de pers gelezen zal hebben, er wat vertraging is ontstaan bij de ombouw van de Hoekse Lijn, denken we dat we het programma voor september en oktober wat zullen moeten herschikken. In verband met de vakantie hebben we nog niet alle opties op een rijtje. Hieronder, onder voorbehoud, de nieuwe planning.


September 2017
TOPP, delen van fouten gemaakt tijdens het ontwerpen van beveiligingsinstallaties
November 2017
Lagerhuis discussie
December 2017
EULYNX
11de Januari 2018?
Nieuwjaarsborrel incl. partner, toelichting IRSE plannen 2018
25/26 Januari 2018
Presidential visit
Februari 2018
RET/Bombardier, Hoekse lijn. Mixed use van het spoor. Aansluiten op het systeem van een andere leverancier
Maart 2018
CBTC Amsterdam, ervaringen vanuit een groot project
April 2018
PVT, de stand van zaken
Mei 2018
ALV + lustrum event
Juni 2018
risico's ERTMS roll-out
September 2018
Effecten EMC op de "nieuwe" systemen

22 juni bezoek Dual inventive lezing IoT op het spoor

IMG_6986 klein
22 Juni 2017

Dual Inventive, innovatieve ontwikkelingen voor veilig werken aan het spoor.Wie Dual Inventive zegt, zegt veiligheid bij toegang tot het spoor. Maar ook innovatieve ideeën.
Werken in de cloud, gebruik van google glass en zo zijn er nog meerder interessante ontwikkelingen.
Lex van der Poel neemt ons op inspirerende wijze mee op zijn zoektocht naar slimme systemen om werken aan het spoor simpeler en veiliger te maken.

As a civil engineer, Lex started his career 12 years ago in the rail industry. Ever since he supplies innovative technologies, regarding track worker safety and security. As an expert at CEN, the European Committee for Standardization, he also advises in the development of standards in railway applications. Lex believes in a ‘Wireless World’ and started his company Dual Inventive to build the internet of things platform for railways, named MTinfo 3000.

Het programma ziet er als volgt uit:

16:00 Ontvangst
16:15 Lezing IoT
17:00 Tour Dual Inventive
17:30 Borrel en napraten

19:00 Einde

Dual Inventive is gevestigd in de Belgiëstraat 5, 5061 KG Oisterwijk, op ca 11 minuten lopen vanaf station Oisterwijk.
Klik hier voor de routebeschrijving op de Dual Inventive site.

Bezoek van de President

Save the date:
Gezien op de achterkant van IRSE News May 2017: Op 25 januari 2018 komt Peter Symons de IRSE president bij ons op bezoek voor een van de lezingen in zijn Presidentieel Programma: “Potential effects of ‘Brexit’ on signalling and control systems” by Andrew Simmons”

Agenda ALV 2017Datum: Donderdag 18 mei 2017 


Locatie: Railcenter, Amersfoort tijdens de IRSE-NL bijeenkomst


Algemene Ledenvergadering 2017
  Schermafdruk 2017-04-27 16.24.31

Bij agendapunt 8 worden overeenkomstig het rooster van aftreden twee bestuursleden, de heer Van Meeteren en de heer Van Hengstum voorgedragen voor herbenoeming in het bestuur. Een (1) lid, de heer Dissel, is aftredend en niet herkiesbaar. Het bestuur draagt de heer Mann voor als nieuw bestuurslid.

Namens bestuur IRSE Nederland, 
Alwin van Meeteren, Voorzitter  Ben van Schijndel, Secretaris


ALV 2017

De uitnodigen voor de Algemene Leden Vergadering 2017, die op 18 mei as plaatsvindt bij Railcenter, zijn verstuurd via Eventbrite. Meld je snel aan!

Bezoek Dual Inventive

Let op, de datum is aangepast!

Save the Date. Het bezoek aan Dual Inventive is nu gepland op 22 juni 2017. De ToPP lezing volgt later dit jaar

Bijeenkomst 12 april 2017

Op 12 april 2017 staat een interessante lezing door ProRail Innovatie op het programma over ATO, ofwel Automatic Train Operation.

We zien een snelle ontwikkeling van automatisch rijdende auto ‘s, in “platoons” rijdende vrachtwagens en volledig onbemande metro ’s kennen we al een jaar of 35. Waarom zijn er eigenlijk geen automatisch rijdende treinen op de “heavy rail”?
In deze lezing laten we de actuele stand van de ontwikkelingen zien, van het ondersteunen van machinisten naar het steeds verder automatiseren van taken. De relatie met de beveiliging, inclusief ERTMS en met Traffic Management Systemen komt aan bod, maar ook de human factor. En: wat wil de spoorsector eigenlijk bereiken met Automatic Train Operation?
De presentaties worden verzorgd door ProRail. Voorafgaand aan de lezingen is er gelegenheid voor een kop koffie of thee. Na afloop is er gelegenheid om nog van gedachten te wisselen over de presentaties en het vakgebied.

Programma:

16:00u ontvangst met koffie/thee
16:15u opening door voorzitter bestuur IRSE-NL
16:30u presentatie ATO
17:30u borrel
18:30u sluiting

De uitnodiging is via de gebruikelijke methode via eventbrite aan de leden verstuurd. Heb je geen uitnodiging ontvangen (en je contributie wel voldaan) neem dan even contact op via het contactformulier.

Graag tot ziens op woensdag 12 april 2017.

12 april 2017: Lezing ATO bij Prorail

Op 12 april 2017 staat een interessante lezing door ProRail Innovatie op het programma over ATO, ofwel Automatic Train Operation.

We zien een snelle ontwikkeling van automatisch rijdende auto ‘s, in “platoons” rijdende vrachtwagens en volledig onbemande metro’s kennen we al een jaar of 35. Waarom zijn er eigenlijk geen automatisch rijdende treinen op de “heavy rail”?

In deze lezing laten we de actuele stand van de ontwikkelingen zien, van het ondersteunen van machinisten naar het steeds verder automatiseren van taken. De relatie met de beveiliging, inclusief ERTMS en met Traffic Management Systemen komt aan bod, maar ook de human factor. En: wat wil de spoorsector eigenlijk bereiken met Automatic Train Operation?
De presentaties worden verzorgd door ProRail. Voorafgaand aan de lezingen is er gelegenheid voor een kop koffie of thee. Na afloop is er gelegenheid om nog van gedachten te wisselen over de presentaties en het vakgebied.
Programma:

16:00u ontvangst met koffie/thee
16:15u opening door voorzitter bestuur IRSE-NL
16:30u presentatie ATO
17:30u borrel
18:30u sluiting

Graag tot ziens op donderdag 12 april 2017.

Programma 2017

Voor de agenda:
Het bestuur heeft de volgende plannen voor lezingen en bezoeken in 2017. Alle data etc zijn nog onder voorbehoud. Natuurlijk zijn suggesties en uitnodigingen altijd welkom. Gebruik daarvoor het contactformulier, of schiet een van de bestuursleden aan.
Meer details volgen tzt op de programma pagina’s.

Datum
Onderwerp
Bezoek
Lezing
12 April 2017
ProRail: Automatic Train Operation

X
18 Mei 2017
ALV incl bezoek Rail centre Amersfoort + presentatie China Convention door Tom Jansen
X
X
22 Juni 2017
Dual Inventive, Innovatieve ontwikkelingen voor veilig werken aan het spoor.
X

September 2017
RET/Bombardier, Hoekse lijn. Mixed use van het spoor. Aansluiten op het systeem van een andere leverancier
X

November 2017
ERTMS, een grote verandering voor Nederland. Maar hoe staat het er nu eigenlijk voor? B.v. plannen migratie

X
December 2017
ToPP Leren van fouten gemaakt tijdens het ontwerpen van beveiligingsinstallaties
X

Restarting

Het bestuur denkt na over een redesign van deze website en is druk bezig met het organiseren van nieuwe activiteiten. Beide acties kosten toch wat meer tijd dan gedacht. Daarom nog even deze update.
Binnenkort zal een programma update verschijnen en zullen agenda, datum en locatie voor de ALV bekend gemaakt worden.

ERTMS Rollout in Denemarken

Noteer de gegevens voor onze volgende bijeenkomst alvast in uw agenda:

19 mei 2016 bij Arcadis in Amersfoort.

In deze lezing over het Fjernbane Signalling Programme in Denemarken worden de twee delen waarin het project is opgedeeld belicht, maar ook de systeemkeuze insteek en de uitvoeringsactiviteiten.

Spreker:
Paul Visser, Alstom, Fjernbane Infrastructuur East
Eelco Schrik, Strukton ,Fjernbane Infrastructuur Wst

Het programma ziet er als volgt uit: 
14.30 - 14.45 Ontvangst
14.45 - 15.30 Lezing Paul Visser; ERTMS System - Oost Denemarken
15.30 - 16.15 Lezing Eelco Schrik; Uitvoering - West Denemarken
16.15 - 16.30 mogelijkheid tot vragen
16.35 - 18.00 ALV
18.00 - 19.00 Borrel

De uitnodiging en de aanmelding volgt en verloopt als gewoonlijk weer via Evenbrite

Peiling Buitenland Reis

Beste IRSE collega’s,


Het is alweer een lange tijd geleden dat wij met elkaar een buitenlands reiservaring op het gebied van treinbeveiliging hebben opgedaan.
Een paar maanden geleden hebben wij reeds een onderzoek gedaan of er behoefte was naar een buitenlandse trip en of er weerstand was inzake een eigen bijdrage. Er waren veel positieve reacties, dus zijn we verder gegaan met onderzoek naar mogelijkheden.

Een van de mogelijkheden is om een reis van 2 dagen te maken naar Engeland (Londen). In Engeland wordt er op dit moment veel geïnvesteerd in de verdere optimalisatie en upgrade van het bestaande netwerk. Zo worden er meerdere lijnen met ERTMS of CBTC systemen ingericht.
Tevens zien we dat de infra provider Network Rail zeer enthousiast is over toepassing van “nieuwe” technologieën op het spoor zoals ATO en L3. Hier is Network rail ook zeer intensief in contact met ProRail.

Kortom voldoende om een goed programma te vullen en dus een bezoek waard.

Indicatie programma:
Dag1:
Ochtend: Heenreis
Lunch
Middag: Technische presentaties inclusief bezoek “the Crystal” in de Londen
Diner

Dag 2:
Bezoek aan projectlokatie of testcentre
Lunch
Middag terugreis

Helaas kunnen wij de kosten voor een 2 daags bezoek niet vanuit de vereniging in zijn geheel dragen, daarnaast zal dit gedurende de week plaatsvinden en zal jullie werkgever toestemming moeten verlenen om aan deze “excursie” deel te nemen of zullen er vrije dagen voor moeten worden genomen.
Wij verwachten dat deelnemers zelf de vlieg-, diner en hotelkosten voor hun rekening nemen (ca. 400 euro). De overige kosten worden gedragen door IRSE NL en mogelijke sponsors.

Graag ontvangen wij van degene die willen deelnemen en ook bereid zijn de eigen bijdrage (dus commitment) te leveren een bericht. Bij een deelname van minimaal 30 leden zullen wij de organisatie van deze reis verder in uitvoering brengen.
Stuur deze mail aan: buitenlandreis@irse.nl
Met vriendelijke groet

IRSE NL

Volgende bijeenkomst: Bedienen van Wissels en Leiden van Treinen

In deze lezing gaan we dieper in op waar we nu staan in Nederland met het bediensysteem van ProRail en waar we in de toekomst naar toe willen. Het programma voor deze lezing ziet er als volgt uit:

15:30 Ontvangst, koffie/thee
16:00 Start lezing door Klaas van Smeden, ProRail ICT Services.
1 Prestatie: van Bedientableau tot Automatische Rijweg Instelling
2 Ambitie: Beter en Meer Treinverkeer en Efficiënte Infra
3 Innovatie: Spoorwegindustrie en Inframanager(s)

17:00 Napraten en Netwerken onder het genot van een drankje
18:00 Einde programma 
 
Uitnodiging voor de leden volgt zoals gebruikelijk via Eventbrite.

Regiotram Utrecht en eindejaarsdiner

Op 11 december organiseren we onze volgende activiteit en het eindejaarsdiner. We zijn te gast bij Regio Tram Utrecht en Bombardier in Nieuwegein. Het eindejaarsdiner vind plaats in restaurant de Middenhof in Nieuwegein

Er is helaas maar een beperkte ruimte en dus plaatsen beschikbaar, daarom geldt vol=vol.
Leden van de IRSE die ook het IRSE eindejaarsdiner 2015 bezoeken hebben voorrang, meldt je echter ook voor het bezoek aan de Regiotram separaat aan.

Gezien het beperkt aantal tickets is er een kans dat je op de wachtlijst komt. Bij het vrijkomen van tickets zal er vanaf de wachtlijst de eerste in rij uitgenodigd worden. Let dus goed op of je een ticket krijgt of op de wachtlijst staat.

Denk ook nog even aan je aanmelding voor het IRSE eindejaarsdiner 2015 bij boerderij de Middenhof waar het eetcafe 't Voorhuis voor de IRSE is gereserveerd.

Beide activiteiten zijn los van elkaar te bezoeken. De uitnodigingen zijn dan ook gescheiden verstuurd. Voor het eindejaarsdiner vragen we een bescheiden eigen bijdrage in de kosten.

Europese regelgeving door Peter Brugts

Op 11 november organiseren we een lezing over Europese Regelgeving. De bijeenkomst is bij Arcadis in Amersfoort en begint om 15:30 en is alleen op uitnodiging toegankelijk. Uitnodigingen zijn via Eventbrite naar de leden verzonden.

Programma: nog even geduld svp ......

De data van onze activiteiten worden iets opgeschoven in verband met de beschikbaarheid van sprekers en de wat afnemende mogelijkheden om projecten en bedrijven te bezoeken. Dit neemt niet weg dat er nog activiteiten en bezoeken ingepland gaan worden dit jaar, dus houd onze site goed in de gaten.

Natuurlijke staan we open voor concrete aanbiedingen en uitnodigingen.

Programma ALV en bezoek DSSU op 18 juni 2015

Update 4 juni 2015:


Technical Visit


Voorafgaand aan de ALV brengen we een bezoek aan DSSU. Het programma is nog in ontwikkeling maar ziet er op dit moment als volgt uit:

14.30-14.45 ontvangst Bouwkeet UC
14.45-16.00 bezoek aan aannemer UC + presentatie (bouwkeet) (2e Daalsedijk)
16.00-16.15 Verplaatsing naar Movares (lopen)
16.15-16.30 Ontvangst Movares
16.30-17.15 Uitleg door ProRail over DSSU (Daalse Kwint)

ALV


Let op, deelname ALV dient aangemeld te worden via de andere Eventbrite uitnodiging!
Gasten, introducees etc. hebben geen toegang tot de ALV

17.15-18.15 ALV te Movares, (Daalse Kwint, bedrijfsrestaurant)
18.15-19.00 afsluiting onder het genot van een drankje.

Pilot ERTMS Utrecht-Amsterdam

MMF-143593-Slt-Utrecht-930x256
Als extraatje in het programma organiseren we op 19 mei as om 16:00 uur in de inktpot een lezing over de resultaten van de ERTMS pilot Amsterdam-Utrecht. De lezing is alleen op uitnodig en exclusief voor IRSE-NL leden bij te wonen. Vele onderzoeksvragen. Betrokkenheid van de diverse partijen.Theorie ontmoet praktijk. Wat zijn nu de resultaten van de ERTMS pilot Amsterdam-Utrecht? In een presentatie gaan Wendi Mennen en Marcel Voskamp, Programma managers, de IRSE-leden meenemen in pilot traject. Het gevolgde proces, de onderzoeksvragen en de resultaten. Vervolgens zal er een mogelijkheid zijn voor het stellen van vragen... Je kunt je alleen op uitnodiging via Eventbrite voor het evenement registreren.

Update 4 mei 2015:

Let op nieuwe locatie en extra toegangsbewijzen beschikbaar:

Prorail, Restaurant Tulpenburgh, Utrecht
Moreelsepark
3511 Utrecht

Uitslag Programma Enquete 2015

82 leden hebben aangegeven waar hun voorkeur voor het programma 2015 naar uitgaat. Klik op verder lezen voor de uitslag. Binnenkort meer hierover.Lees verder...

TOPP event jonge treinbeveiligers

26 maart 2015 bij Movares

TOPP (Treinbeveiliging Op Peil met Procesveiligheid) is een gezamenlijk initiatief van ProRail en de bij Treinbeveiliging betrokken ingenieursbureaus. Het doel van TOPP is het verkleinen van het aantal (bijna) incidenten en het verminderen van de uitloop van buitendienststellingen. Dit wordt gedaan door het ontwikkelen van een gezamenlijk leervermogen en het creëren van een ondersteunende cultuur.Lees verder...

Buitenland excursies

Na jaren van afwezigheid willen we proberen de buitenlandse excursie weer nieuw leven inblazen. Wij zijn op zoek naar ideeën en/of mogelijkheden. Ook moeten we ons realiseren dat een volledige financiering van de reis door sponsoring waarschijnlijk niet meer realiseerbaar is. Wij jullie dan ook vragen in hoeverre jullie openstaan voor een eigen bijdrage?

Wat vind jij? Heb je een idee voor een buitenland excursie of wil je ons laten weten of je een eigen bijdrage wel of niet ziet zitten, gebruik dan het contactformulier of beantwoord de toegevoegde vraag in de programma 2015 enquete.

Programma enquete 2015

We bereiden het programma 2015 voor en willen graag weten aan welke voorstellen onze leden de voorkeur geven. Antwoord svp voor 15 februari 2015. Neem svp een minuutje om de enquête te beantwoorden.

De enquete is afgelsoten

Eindejaarsbijeenkomst 2014

Deelnemers aan de lezing bij Alcatel Lucent hebben het al gehoord. Op 28 november aanstaande om 15:30 hebben we we het traditionele eindejaarsevent, een lezing met aansluitend het samenzijn met onze partners gepland. De uitnodigingen zijn verstuurd. Voor de lezing en voor het diner is een aparte aanmelding vereist, voor het diner moeten we een eigen bijdrage vragen. Reageer snel, want het aantal plaatsten is beperkt en wie het eerst komt, het eerst maalt. Aanmelden kan alleen met de link in de uitnodiging.

Wel lid en geen uitnodiging ontvangen? Kijk dan eens in de spam box en als dat niets oplevert, neem dan contact op via ons contact formulier zodat we je adresgegevens kunnen vergelijken met die in ons ledenbestand.

Eventbrite

Een korte uitleg over de werking van Eventbrite en de registratie voor een IRSE-NL event.

Voor alle programma onderdelen nodigen wij de leden uit via een email verzonden vanaf eventbrite. Deelname is alleen mogelijk op uitnodiging en na een geslaagde aanmelding via eventbrite. Zo houden we het aantal beschikbare plaatsen in de gaten en zorgen we ervoor dat leden voorrang hebben op introducés. Als een eigen bijdrage voor deelname vereist is vindt de betaling daarvan ook direct bij aanmelding via eventbrite plaats. Het ticket dat u wordt toegezonden is het bewijs van deelneem en betaling indien vereist.

Zonder ticket heeft u geen toegang!

 Na het ontvangen van een uitnodiging voor een event per email via Eventbrite kunt u aangeven of u hiervan gebruik wilt maken. Na het aangeven dat men deel wil nemen zijn er twee mogelijkheden: 
1. Er komt een vervolgscherm waar binnen 15 minuten de registratie volledig gemaakt dient te worden, dus naam etc. invullen en nogmaals bevestigen en eventueel betalen. Hierna volgt een E-mail met een toegangsticket
2. Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar en u wordt op de wachtlijst gezet. Mochten er weer plaatsen beschikbaar komen door b.v. afzeggingen, dan zal vanaf de wachtlijst een uitnodiging gestuurd worden. Hierop dient u binnen een dag te reageren aangezien daarna de volgende van de wachtlijst aan de beurt is. Registratie gaat weer zoals vermeld onder 1. 
U kunt pas deelnemen aan het event wanneer u beschikt over een uitgeprint ticket! Helaas zijn we genoodzaakt om hier bij de volgende events op te controleren. Geen ticket betekent geen deelname. Op de wachtlijst staan betekent nog geen deelname, geen volledige registratie betekent geen deelname.

Is ERTMS secure?

Op 16 april 2014 organiseren we een lezing in het kader van de Cybersecurity van seinwezen systemen.

Locatie Arcadis in Amersfoort
Tijd: van 16:00 tot 18:00

De lezing is alleen toegankelijk voor leden in het bezit van een geldig toegangsbewijs. Toegangsbewijzen zoals gebruikelijk alleen op uitnodiging via Eventbrite en wie het eerst komt het eerst maalt.

PBM bij bezoek spoorzone Delft

3684_1
Tijdens het bezoek aan Spoorzone Delft krijgen wij de mogelijkheid om de bouwplaats te bezoeken en een deel van de tunnel te bekijken. Hiervoor is het wel van belang dat een ieder zijn PBM meebrengt (Helm, veiligheidsschoenen, geel vest). Er is slechts een zeer beperkte voorraad leen PBM beschikbaar in de maten: te groot en te klein. Geen PBM betekent geen bezoek aan de bouwplaats.
NB: Het aantal plaatsen is beperkt en de activiteit is „uitverkocht”. Toegang alleen op vertoon van Uw eventbrite ticket (en met Uw PBM)

Bezoek Spoorzone Delft

Omdat de aanmeldingen achterbleven is de spring technical visit ingekort. We brengen als sectie gewoon het geplande bezoek aan de Spoorzone Delft op vrijdag 7 maart, het programma voor de zaterdag vervalt. Voor IRSE leden van buiten onze sectie die zich aangemeld hadden houden we op vrijdag plaatsen vrij.

Eerste lustrum IRSE Nederland

Op 9 september 2013 bestond de IRSE Nederland alweer 5 jaar. Vergeleken met het 100 jarig bestaan van de IRSE zelf is dat een peulenschil. Met enige bescheidenheid, maar daarom niet met minder vreugde vieren we dat op 22 november aanstaande tijdens het jaarlijkse „eindejaarsdiner met partners”

Deense ERTMS Uitrol lezing succes!

IMG_0569
Op 28 augustus 2013 vertelde Ello Weits in het nieuwe Movares auditorium ons het een en ander over de Deense ERTMS Uitrol. Ello is door Alstom ingehuurd als safety manager voor het Train Management System voor het „oost project.” Oorspronkelijk gedacht als ingelast programma onderdeel voor een man of 8 als voorbereiding op de International Convention 2013 in Malmö en Kopenhagen, werd deze lezing bezocht door zo’n 60 leden en 5 introducé’s.

Volg de link naar de pagina met het verslag van de eense ERTMS Uitrol">IRSE Nederland Deense ERTMS Uitrol lezing.

Jonge leden bezoeken Binckhorst op 17 oktober

Foto's-0020
“De Binckhorst” is het opstel- en rangeerterrein bij Den Haag. Rangeerterreinen (NCBG’s, Niet Centraal Bediende Gebieden) zijn traditioneel niet voorzien van een treinbeveiligingsinstallatie. Wissels worden ter plaatse bediend door de machinist/rangeerder of een treinbegeleider, waarbij voor het omleggen van elk wissel de trein verlaten moet worden. Treinbewegingen worden “op zicht” uitgevoerd, conflicterende rijwegen moeten ter plaatse voorkomen worden. Vor meer informatie, volg de link naar het IRSE-NL jonge leden programma.

Ingelast Programma Onderdeel

IRSE Nederland einde middag bijeenkomst Deense ERTMS uitrol
Een tijdje geleden is door een van onze leden gesuggereerd om als voorbereiding op de International Convention 2013 een bijeenkomst te plannen om wat meer informatie over het Deense ERTMS uitrol project te verkrijgen. Mogelijk ook in vergelijking met de Nederlandse plannen.
We hebben Ello Weits op korte termijn bereid gevonden een presentatie over het Deense project te geven. Ello werkt mee in het Alstom team in Denemarken.
De presentatie is gepland op 28 augustus 2013 ca 16:00 uur bij Movares, Daalse Plein 100, Utrecht.
Omdat het al kort dag is vragen we u zo snel mogelijk aan te geven of u langs wilt komen. Uiteraard hebben de leden die zich als deelnemer aan de conventie hebben aangemeld voorrang.

Verslag ALV en Maasvlakte 2 online

maasvlakte 2
De sheets en video registraties van de IRSE-NL ALV en ons bezoek aan de Maasvlakte 2 staan nu allemaal online in de verslagen sectie.

Uitnodiging ALV 2013

Geachte leden,

Hierbij heeft het bestuur van de IRSE Nederland het genoegen u uit te nodigen voor het bijwonen van de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering (ALV) op donderdag 16 mei 2013. De vergadering vindt plaats voorafgaand aan het bezoek aan de Maasvlakte West in Futureland, Europaweg 902, 3199 LC Maasvlakte, Rotterdam, Havennummer 8213 en begint om 13:00 uur.
De vergaderstukken zullen ter vergadering worden verstrekt. Mocht u ter voorbereiding van de ALV de stukken als softcopy vooraf willen hebben, dan kunt u de volgende stukken via het
contactformulier op onze website opvragen:

  Wilt u uw deelname bevestigen door u op de gebruikelijke wijze voor het bezoek aan te melden via eventbrite? De uitnodiging daarvoor ontvangt u binnenkort.

  Met vriendelijke groet,

  Wim Coenraad
  Secretaris IRSE NL

  Locatie: Futureland (http://www.maasvlakte2.com/nl/futureland)

  Download hier de flyer en routebeschrijving. NB: op de route zijn enige omleidingen (zie de flyer) die TomTom niet kent!


  Uitnodiging ALV IRSE_Pagina_1

  IRSE NL, Bezoek N/Z lijn en M5 Metro

  IRSE NL, Bezoek N/Z lijn en M5 Metro
  Donderdag 4 april
  Definitief Programma:
   
  Opmerkingen:
  ·         Parkeren bij Lijn Werkplaats is onmogelijk. Als mensen met de auto komen dan parkeren bij Amsterdam CS en de metro lijn 53 pakken (zie ook onder)
   
  Programma:
  11:45 Verzamelen bij Lijn Werkplaats in Diemen (zie routebeschrijving)
  12:00 vertrek met nieuwe M5 metro naar Amsterdam CS
   
  13:00 welkomstwoord door Peter Musters, bezoekerscentrum N/Z lijn
  13:15 Presentatie en discussie over het CBTC systeem en het project, bezoekerscentrum N/Z lijn
  14:45 Indeling groepen, bezoekerscentrum N/Z lijn
  15:00 Groep 1 bezichtiging Metrostation CS, Groep 2 bezoekerscentrum N/Z lijn
  15:45 Groep 2 bezichtiging Metrostation CS, Groep 1 bezoekerscentrum N/Z lijn
  16:30 Lopen naar Café Batavia (Prins Hendrikkade 85)
  16:40 borrel in Café Batavia, eerste drankje door Alstom aangeboden
  18:30 einde
   
  Routebeschrijving GVB Lijn Werkplaats (Diemen):
  Provinciale weg 2-4 1112 XT Diemen Bezoekadres (geen postadres)
  Per openbaar vervoer vanaf Amsterdam CS: Metro 53: halte Verrijn Stuartweg. Bus 66, 328: halte Provincialeweg.
  image001

  Innovatie prijzen

  London Technical Paper: Dinsdag 26 Maart 2013
  IRSE Centenary Top Inventions Debate and Innovations Award
  Chaired by: Stephen Dapré (Network Rail)
  at The IET, Savoy Place, London, WC2R 0BL, UK commencing at 18.00 Hours (Tea 17.30 Hours)
   
  This event will celebrate the successes of our ancestors during the Top Inventions debate and then congratulate those who are helping to shape our future via the Innovation Awards.
  The votes are in, the Top Three inventions have been announced, and three brave speakers will champion their causes:-
  ·         Electrical/Electronic Interlockings (Nathan Garratt - Atkins)
  ·         “Failsafe” as a concept (Trevor Foulkes – HS2)
  ·         Track circuits (David Fenner – independent consultant)
  Each speaker will have 10 minutes to make their case in whatever manner they choose (see the March IRSE News for their manifestos).  There will be plenty of time for lively debate and questioning in an atmosphere of friendly rivalry, leading to a vote for the winner - whatever happens, it will be rather different to a traditional technical paper....

  Having reflected on history, this meeting will then turn to our future with the separate Innovations Award ceremony.  This will recognise recent innovations in our industry whether a system, product or service, and is being judged upon the degree of novelty and the potential benefits delivered.  Two awards will be made: one to an individual, another to a company.
  Further details if needed at     http://www.irse.org/events/Lists/Calendar/DispForm.aspx?ID=128.

  Bezoek Draka Kabels

  Bezoek Draka Kabels

  Schermafbeelding 2013-02-28 om 08.24.22
  Op 7 maart 2013 bezoeken we de Draka Kabel fabrieken in Amsterdam. Draka maakt (veel meer dan) o.a. seinwezen en telecom kabels. Als je daar eens wat meer over wilt weten en van zien, dan is dit een leuke mogelijkheid om eens achter de schermen te kijken. We bezoeken onder meer het innovatie lab en de fabriek. Voor het fabrieksbezoek is het wel handig als je je eigen helm en veiligheidsschoenen mee kan nemen.

  En natuurlijk sluiten we weer af met en borrel en de mogelijkheid om nog wat te netwerken.

  Er zijn nog en paar plaatsen beschikbaar, de inschrijving sluit zondag 3 maart om 13:00 uur.


  Eventbrite - Bezoek Draka Kabels

  Draka kabel, Amsterdam
  Hamerstraat 2-4
  1021 JV Amsterdam
  020 6379911

  evt bereikbaar met bus 32 en 33 vanaf CS naar halte Johan van Hasseltweg

  Onderwerp:
  Signalling & Telecom kabels
  Programma
  14:00 Presentatie over Kabels, gevolgd door Rondleiding innovatie centrum en bezoek aan de fabriek.
  16:30 Borrel

  Toegevoegd Programma Onderdeel

  SW_Y(E)MvK_0,6-1_kV_-NS-_draka
  Op 7 maart 2013 bezoeken we Draka kabel, Amsterdam

  Programma
  14:00 Presentatie over Kabels
  gevolgd door Rondleiding innovatie centrum en bezoek aan de fabriek.
  16:30 Borrel

  Graag zelf voor het fabrieksbezoek Persoonlijke Beschermings Middelen meenemen; helm plus veiligheidsschoenen

  Leden hebben inmiddels een uitnodiging met een link naar de registratie site ontvangen

  Een koude start van 2013

  IMG_2990
  Sneeuw, ijs en vastgevroren wissels. Alle IRSE leden die buiten aan de slag moeten om het spoor rijdende te houden wensen we veel sterkte toe. Intussen zijn de eerste cotouren van ons programma 2013 zichtbaar aan het worden.

  Uitnodigingen eeuwfeest verstuurd

  Happy Birtday IRSE
  De uitnodigingen voor onze viering van het 100 jarig bestaan van de IRSE zijn verstuurd. De activiteiten zijn alleen toegankelijk op uitnodiging, voor leden van de IRSE Nederland die aan hun contributie verplichtingen hebben voldaan. De administratie van de IRSE in Londen is daarbij doorslaggevend. Vertegenwoordigers van sponsoren ontvangen een aparte uitnodiging. Let op, ivm de logistiek van de cateraar sluit de inschrijving voor de lezingen en het diner op 15 september as! Reageer dus op tijd.

  100 Jaar IRSE Viering

  IRSE_Centenary-FINAL
  Vandaag is de site waarop de het programma voor de viering van het 100-jarig bestaan van de IRSE presenteren on-line gegaan. Deelname is alleen mogelijk voor leden en partner en aanmelding geschiedt "op uitnodiging". Binnenkort ontvangen de IRSE-NL leden een uitnodiging met de details.

  Datum viering 100 jarig bestaan aangepast

  De geplande datum voor de viering van het 100 jarig bestaan van de IRSE bleek samen te vallen met een andere bijeenkomst die voor een groot aantal leden en sponsors belangrijk is. In verband daarmee is besloten de festiviteiten te verplaatsen naar 11 en 12 oktober 2012.

  Hanzelijn presentaties online

  De opnames en de sheets van het bezoek aan Lelystad en de Hanzelijn zijn gepubliceerd in de verslagen sectie. De foto's vind U op onze Facebook pagina of in onze Flicker streamIMG_1626

  Programma 2012 gepubliceerd

  Ook voor het komend jaar hebben we weer een programma samengesteld waarvan we verwachten dat jullie daar veel plezier aan zullen beleven. Het is wederom een mix van bezoeken en presentaties geworden, waarbij ook een buitenlandse reis wordt aangeboden. Zoals jullie weten organiseren we die 2-jaarlijks.
  Voorafgaand aan elk onderdeel worden jullie nog separaat uitgenodigd met het verzoek om je aan te melden. De aanmeldingen afgelopen jaar waren overweldigend, we hopen deze lijn ook in 2012 voort te zetten.

  Bijeenkomst 3 en 25 november

  De deelnemers die zich hebben geregistreerd voor het herhalingsbezoek aan het OCCR op 3 november 2011 en/of de eindejaarsbijeenkomst Hanzelijn in Lelystad op 25 november 2011 hebben een e-mail ontvangen met de details over het programma en verzamelpunt en tijdstip. Wel geregistreerd en niets gehoord? Geef dan even een seintje via het contactformulier op deze site.

  Eindejaar bijeenkomst Hanzelijn

  Op 25 November 2011 hebben we onze traditionele eindejaar bijeenkomst, waarvoor we ook deze keer weer U en Uw partner kunnen uitnodigen. We zijn te gast bij het HanzaRailTeam en gaan een kijkje nemen bij de Hanzelijn. De nieuwe interlocking voor Lelystad moet op dat moment al in dienst gesteld zijn en de testen van de beveiliging voor de lijn tussen Lelystad en Zwolle, het zgn. Greenfield project, zijn dan in volle gang.

  Herhaling OCCR bezoek

  Op onze vraag of er belangstelling is voor een extra bezoek aan het OCCR is een flink aantal bevestigende antwoorden ontvangen. Peter Musters en Tom Spronk hebben nu een geschikte datum gevonden.

  Het tweede bezoek vindt plaats op 3 november 2011. We worden bij het OCCR ontvangen door Tom Spronk en Gerrit Rem. Leden die hun belangstelling hebben geregistreerd hebben voorrang. Ze zijn verzocht hun aanmelding uiterlijk 30 september 2001 bevestigen. Omdat het aantal beschikbare plaatsen al overtekend is, is het niet mogelijk introducees mee te nemen.

  Reserveringen die voor 30 september niet zijn omgezet in een definitieve aanmelding vervallen en die plaatsen komen beschikbaar voor andere leden en/of introducees.

  Bijeenkomst 15 september

  image001
  De vakanties zijn (bijna) voorbij en dus wordt het tijd om weer eens naar een lezing van de IRSE Nederland te gaan.

  Op 15 september 2011 vertellen Lieuwe Zigterman, Frank Walenberg en Peter Wilms U het een en ander over de homologatie en certificering van ERTMS materieel.
  ERTMS/ETCS komt nogal eens in het nieuws. Als IRSE hebben we in maart 2010 een uiteenzetting gehad van Hans van Zandvoort (ProRail) over de ervaringen met ETCS level 1 op de Havenspoorlijn. Deze keer richten wij onze blik op het materieel. Lieuwe Zigterman zal vertellen over zijn ervaringen – vanuit KEMA Rail Transport Certification als Notified Body – met het certificeren van de Siemens locomotief ES64F4. Vervolgens schetst Frank Walenberg de context vanuit de Europese benadering en de daaruit voortvloeiende regelgeving. En hoe dat alles in de praktijk uitwerkt voor de eindgebruiker, daarover vertelt Peter Wilms. Hij geeft vanuit het perspectief van MRCE een presentatie over de recente ervaringen met de ETCS projecten binnen MRCE. Dit gaat iets verder dan alleen de certificering. Daaraan gekoppeld de vooral commerciële implicaties voor de eigenaar en de vervoerder

  De bijeenkomst vindt plaats bij Movares in Utrecht en we verwachten U vanaf 16:00 uur.
   
  16:00 – 16:15 uur Ontvangst met koffie/thee
  16:15 – 16:45 uur Ervaringen van een Notified Body met het certificeren
                            Door: Lieuwe Zigterman
  16:45 – 17:15 uur Europese Context en Regelgeving
                            Door: Frank Walenberg
  17:15 – 17.45 uur Praktijkervaring Mitsui
                            Door: Peter Wilms
  17:45 - 18:00 uur  Vragen / Discussie
  18:00 – 18.45 uur  Borrel / hapje

  Aanmelden kan zoals gewoonlijk weer via onze
  eventbrite site. Leden hebben voorrang, introducés kunnen deelnemen na een vraag per e-mail aan onze secretaris of daarvoor nog plaatsen beschikbaar zijn.

  Extra bezoek OCCR gaat door

  Op onze vraag of er belangstelling is voor een extra bezoek aan het OCCR is een flink aantal bevestigende antwoorden ontvangen. Peter Musters en Tom Spronk gaan nu een een geschikte datum zoeken. Zodra die bekend is melden we ons weer.

  ALV 2011

  IRSE leden hebben inmiddels de uitnodiging voor de ALV per e-mail ontvangen. Toegang tot c.q. stemrecht op de ALV uitsluitend op basis van het toegangsbewijs dat via de toegezonden downloadlink bij bevestiging van deelname kan worden "besteld". De link naar de stukken voor de ALV is bij de uitnodiging vermeld.
  De rondleiding bij Vialis en de borrel na afloop is ook toegankelijk voor IRSE Nederland leden waarvan het membership application form nog in behandeling is in "Londen".

  Belangstellingsregistratie herhaling OCCR bezoek

  Recent (24 Maart j.l.) zijn we in de gelegenheid geweest om het OCCR te bezoeken.
  Helaas was (vanwege de beperkte ruimte) het aantal deelnemers gelimiteerd op 56 personen.
  Wij realiseren ons dat we daarmee een aantal IRSE-leden hebben moeten teleurstellen.
  Daarom willen we de mogelijkheid bieden om in de tweede helft van 2011 nogmaals een bezoek te brengen aan het OCCR.
  Uiteraard dient hiervoor dan wel voldoende belangstelling te bestaan.
  Daarom vragen we belangstellenden om het OCCR te bezoeken dat even te melden via het contactformulier op deze site. Let wel, het betreft enkel een bezoek aan het OCCR en niet aan de VL-post Utrecht!
   
  Let op: Dit betreft enkel een belangstellingsregistratie! Bij voldoende geïnteresseerden volgt later een uitvraag om u aan te melden.
   

  Aankondiging ALV

  12 mei 2011

  Algemene Leden Vergadering IRSE Nederland


  Locatie: Vialis, Loodsboot 15, 3991 CJ Houten
  Tijd: 14:00 – 18:30 uur  Gedurende de ALV vindt o.a. de bestuursverkiezing plaats.

  Deelname aan de ALV is uitsluitend mogelijk op uitnodiging, voor IRSE leden met een geldig lidmaatschap, die ook lid zijn van de IRSE Nederland

  Routebeschrijving

  Kort Volgen


  Op 3 februari 2011 hadden we een full house bij DHV. Kijk op onze verslagen pagina voor de video's, de powerpointsheets en de simulatie.

  Younger Members Technical Visit 2011

  A technical visit to Amersfoort, Apeldoorn, Utrecht and Amsterdam organized by the IRSE Dutch Section in conjunction with the IRSE Younger Members will be held on 10-11th June 2011Lees verder...

  Aanmelding Kort Volgen gesloten

  De aanmelding voor de activiteit Kort Volgen op 3 februari 2011 is gesloten, alle beschikbare plaatsen zijn gereserveerd.

  Kort Volgen

  Programma
  16:00 – 16:20 uur Ontvangst met koffie/thee
  16:20 – 16:30 uur Welkomstwoord
  Door: Xaf Utberg,
  directeur Rail (DHV)
  16:30 – 16:40 uur Introductie sprekers en toelichting presentatie
  Door: Alwin van Meeteren (DHV)
  16:40 – 17:00 uur Toelichting op beleid ‘kort volgen’
  Door: Vincent Weeda (ProRail)
  17:00 – 17:20 uur Demonstratie/case
  Door: David Koopman (DHV)
  17:20 – 17:30 uur Vragen/discussie
  17:30 – 18:30 uur Borrel/hapje

  Klik hier voor de
  uitnodiging
  [Update 22-01-2011] Alle plaatsen zijn gereserveerd, de aanmelding is gesloten.

  Uitnodiging 3 februari 2011

  De uitnodiging voor onze bijeenkomst op 3 februari 2011 is verstuurd. Heeft U de uitnodiging niet ontvangen? Kijk even naar de SPAM instellingen van Uw mail programma of meldt U aan voor de nieuwsbrief.

  IRSE CBTC seminar

  Met de AMSYS aanbesteding voor de deur organiseert de IRSE een ook voor Nederlandse IRSE leden interessant seminar over CBTC (Communications Based Train Control). Opgezet door de International Technical Committee. In Londen op 15 februari 2011. Met de volgende onderwerpen. Wat is Communications Based Train Control (CBTC) nou eigenlijk? Is CBTC gewoon een ander seinwezen systeem, of is het meer? In hoeverre lijkt CBTC op ERTMS? Waar wordt CBTC al toegepast en waarom? wat zijn de ervaringen met migratie. En na zo'n 20 jaar, wat zijn nu eigenlijk de ervaringen met het gebruik en onderhoud ervan? Deze vragen en meer worden besproken op dit IRSE technisch seminar. En wie erbij is kan zijn eigen vragen stellen aan de specialisten.Lees verder...

  Najaarsbijeenkomst 2010

  Het programma voor de najaarsbijeenkomst van 26 november 2010 is vastgesteld.Lees verder...

  Bijeenkomst 16 september 2010 gaat niet door

  Beste IRSE leden,

  Helaas moeten wij mededelen dat de bijeenkomst van donderdag 16 september 2010 niet doorgaat.

  Pieter Weeder, projectdirecteur Mistral, is verhinderd.

  ProRail heeft gezocht naar een vervanger. Gezien het feit dat ProRail momenteel zeer voorzichtig omgaat met het verstrekken van mededelingen en informatie over het project Mistral is dit niet gelukt.

  Wij, bestuur IRSE NL en ProRail, beseffen dat het zeer vervelend is en teleurstellend om de bijeenkomst te laten vervallen.

  Helaas hebben wij geen andere keus. Onze excuses daarvoor!

  Met vriendelijke groeten,

  Jan Oonincx

  Voorzitter IRSE NL

  De Mistral waait uit een andere hoek

  Helaas ontvingen wij vandaag de mededeling dat Pieter Weeder niet in staat is om de afgesproken voordracht aan de IRSE leden te geven. Zodra we meer weten informeren we de leden die zich hebben aangemeld.

  De Mistral gaat even liggen

  Bijstelling strategie invoering Mistral
  • Vervanging beveiliging kan tegen aanzienlijk lagere kosten, ruim € 300 miljoen te besparen
  • ERTMS kan op een deel van het netwerk worden ingevoerd met een positieve MKBA

  Dat zijn de boodschappen waarmee ProRail de heroverweging van de uitrol strategie ingaat en het stoppen van de Mistral tender toelicht. Meer horen? Kom op 16 september 2010 naar onze bijeenkomst.Lees verder...

  Activiteit Jonge Leden 6 juli 2010

  Als eerste activiteit van 2010, start de (J)IRSE NL met een bijeenkomst bij het Infocentrum Stationsgebied in Utrecht.
  Het onderwerp van de bijeenkomst is: “Haven’t we forgotten the people?Lees verder...

  Update programma Jonge Leden

  Het concept programma voor 2010 is aangepast. Zie de IRSE-NL jonge leden programma pagina.

  Programma 2010 suggesties?

  Natuurlijk lijkt 2010 nog ver weg, maar voor wat betreft het programma 2010 willen we jullie toch reeds uitnodigen om ideeën aan te dragen. Voorgaande jaren heeft dat telkens tot prima reacties geleid en ook dit jaar zullen we ongetwijfeld een keuze moeten maken uit een keur van suggesties.
  Aarzel niet en stuur je voorstel naar: secretaris@irse.nl onder vermelding van ‘voorstel programma 2010’.

  Update bezoek België

  Zoals jullie in nieuwsbrief 07 hebben kunnen lezen brengen we in September een bezoek aan België. Inmiddels is het programma enigszins aangepast en nader ingevuld.
  De aanpassing houdt in dat het in September niet mogelijk is om een presentatie over Mistral te geven, met name de fase waarin het aanbestedingstraject van Mistral zich dan bevindt is hier debet aan. Verder is de locatie van het avondprogramma nu ook duidelijk. We zullen dan ook overnachten in Brussel.
  Zoals eerder gemeld worden alle kosten door Alstom gesponsord met uitzondering van de overnachtingskosten; deze zijn voor eigen rekening.
  Op dit moment zijn er nog plaatsen beschikbaar. We hebben dan ook besloten om de inschrijvingstermijn te verlengen tot eind Juni 2009.
  Dus heb je belangstelling om mee te gaan, meld je dan aan via: secretaris@irse.nl

  Sheets bijeenkomst Jong IRSE op 15 april 2009

  De sheets van Ronald Bresser's presentatie over de Havenspoorlijn ERTMS Level 1 staan voor U klaar voor download

  Bijeenkomst 12 maart Video

  De video registratie van de presentatie van Lex Moscou is te bekijken op onze "Bijeenkomst Gemist" pagina's.

  Bijeenkomst 12 maart Kosten discussie

  Op donderdag 12 maart gaf Lex Moscou van ProRail AKI ons een inzicht in de overwegingen ten aanzien van de ontwikkeling van de lifecycle kosten van moderne beveiligingen ten opzichte van de relaisbeveiliging. Hij zwengelde daarna een uiterst levendige discussie sessie aan, door middel van een aantal stellingen. De sheets van zijn presentatie "Prorail een ander geluid" zijn alvast te downloaden van onze bijeenkomst gemist pagina, de video van de bijeenkomst volgt binnenkort.

  Details Programma 16 en 17 september

  We hebben besloten om hier een 2-daags bezoek van te maken. Dit maakt het mogelijk om na de files te vertrekken en voor de files weer te arriveren (aan deze veronderstelling kunnen uiteraard geen rechten worden ontleend).

  Omdat we graag tijdig willen weten hoeveel deelnemers we kunnen verwachten verzoeken we jullie om
  uiterlijk 30 april aan de secretaris door te geven of je mee wilt gaan. Aanmeldingen na die datum kunnen we helaas niet meer in behandeling nemen. Bovendien moeten we een limiet van 50 deelnemers hanteren; dit in verband met de logistiek van het programma. Dit betekent dat we op basis van inschrijvingsmoment de eerste 50 mensen kunnen laten deelnemen aan dit programma. Vanaf aanmelding nummer 51 en verder zullen we een wachtlijst hanteren. Indien er mensen afzeggen, zullen mensen die zich op de wachtlijst bevinden, worden benaderd met de vraag of het bezoek nog in hun agenda past.
  De kosten voor vervoer, lunches en diner worden door Alstom betaald. De overnachtingkosten zijn voor
  eigen rekening.

  Datum: 17 en 18 September 2009 (2-daags bezoek)
  Locatie: België (Charleroi)
  Tijd: 09.00 uur (17/09) – 18.00 uur (18/09)
  Onderwerp: BRIO, de MISTRAL waait uit het zuiden.
  Een bezoek aan Alstom, waarbij zal worden toegelicht hoe het vervangingsprogramma van beveiligingsinstallaties (BRIO) in België wordt uitgevoerd.
  Het (concept)programma is als volgt:

  17 September 2009
  09.00 uur Vertrek vanuit Utrecht met de bus naar Charleroi
  11.30 uur Aankomst in Charleroi (fabriek Alstom)
  11.45 – 12.30 uur Presentatie BRIO
  (Aandeel Alstom)
  12.30 – 13.00 uur Presentatie BRIO (Aandeel Siemens)
  13.00 – 14.00 uur Lunch
  14.00 – 15.30 uur Rondleiding in fabriek, met name BRIO
  15.30 – 16.30 uur Presentatie MISTRAL
  (vervangingsprogramma Nederland)
  17.00 uur Vertrek bus naar hotel
  19.00 uur Diner/avondprogramma


  18 September 2009
  09.00 uur Vertrek vanuit hotel naar BRIO op locatie
  10.00 – 11.00 uur Presentatie InfraBel (visie vervangingsprogramma)
  11.00 – 12.30 uur Bezoek aan BRIO op locatie
  13.00 – 14.00 uur Lunch
  14.30 Vertrek naar Utrecht
  16.30 uur Aankomst in Utrecht
  Gastheer: Alstom - Ton van Rijn

  Sheets lezing ERTMS en Brussel

  De sheets van de lezing ERTMS en Brussel door Henri van Houten en Frans Heijnen op 6 februari 2009 zijn te downloaden vanaf de pagina met de video van deze bijeenkomst.

  Video van lezing ERTMS en Brussel

  De videoregistratie van de lezing ERTMS en Brussel die Henri van Houten en Frans Heijnen op 6 februari 2009 gaven en van de vraag en antwoord sessie daarna is op onze website beschikbaar.

  Jong IRSE bijeenkomst op 25 februari 2009

  Op 25 februari is de eerst (J)IRSE  bijeenkomst van dit jaar, met als spreker Jaap van den Top. Het onderwerp is “ergonomie; samenspel tussen machinisten, verwachtingspatronen, de Nederlandse seingeving en de relatie tot verkeersleiding”. Locatie de Inktpot, aanvang 16:00 uur.

  datum ALV 2009 aangepast

  Net begonnen ons programma in die nieuwe agenda van Sinterklaas in te vullen? Onze excuses maar dan komt hier de eerste doorhaling. De ALV 2009 is verplaatst naar 13 November 2009. Vrijdag de 13e nog wel.....

  Programma 2009 aangepast

  Zoals U ook al in de update van Nieuwbrief no 5 heeft kunnen lezen, zijn in het programma voor 2009 twee data aangepast. De lezing over ERTMS en Brussel door Henry van Houten en Frans Heijnen is verplaatst naar 6 februari 2009 en de ALV 2009 is nu gepland voor 27 november 2009

  Brio: aanvulling op programma 2009

  In aanvulling op de eerder gepubliceerde gegevens melden we dat het bezoek aan Alstom Charleroi nu naar verwachting een tweedaags programma krijgt, waarbij we de 17e september na de ochtendspits afreizen en de 18e voor de avondspits weer terugkeren.