Programma

Dual Inventive: Internet of Things

IMG_6986 klein
22 Juni 2017

Dual Inventive, innovatieve ontwikkelingen voor veilig werken aan het spoor.Wie Dual Inventive zegt, zegt veiligheid bij toegang tot het spoor. Maar ook innovatieve ideeën.
Werken in de cloud, gebruik van google glass en zo zijn er nog meerder interessante ontwikkelingen.
Lex van der Poel neemt ons op inspirerende wijze mee op zijn zoektocht naar slimme systemen om werken aan het spoor simpeler en veiliger te maken.

As a civil engineer, Lex started his career 12 years ago in the rail industry. Ever since he supplies innovative technologies, regarding track worker safety and security. As an expert at CEN, the European Committee for Standardization, he also advises in the development of standards in railway applications. Lex believes in a ‘Wireless World’ and started his company Dual Inventive to build the internet of things platform for railways, named MTinfo 3000.

Het programma ziet er als volgt uit:

16:00 Ontvangst
16:15 Lezing IoT
17:00 Tour Dual Inventive
17:30 Borrel en napraten

19:00 Einde

Dual Inventive is gevestigd in de Belgiëstraat 5, 5061 KG Oisterwijk, op ca 11 minuten lopen vanaf station Oisterwijk.
Klik hier voor de routebeschrijving op de Dual Inventive site.

Hoekse Lijn

September 2017
RET/Bombardier, Hoekse lijn. Mixed use van het spoor. Aansluiten op het systeem van een andere leverancier

TOPP

Oktober 2017
ToPP (Treinbeveiliging op Peil met Procesveiligheid). Delen en leren van fouten gemaakt tijdens het ontwerpen van beveiligingsinstallaties.

Waar staat ToPP voor?
ToPP is een sectorbreed procesveiligheidscultuurprogramma. ToPP streeft ernaar om de veiligheidscultuur en het -gedrag binnen de gehele treinbeveiligingsbranche naar een hoger niveau te tillen (niveau 4 op de veiligheidscultuurladder) en een substantiële verandering te realiseren bij zowel ProRail, de ingenieursbureaus als de aannemerij.
Het programma richt zich op procesveiligheid, dat wil zeggen op procesveiligheid en betrouwbaarheid van het operationele proces (en dus niet op Arboveiligheid). Het gaat om zaken als veiligheidscultuuraspecten , zorgvuldigheid van werkprocessen, focus op maximale betrouwbaarheid, het oppakken van (zwakke) signalen, versterken van het leervermogen en werken aan continue verbetering.
De vier speerpunten van ToPP zijn: effectievere interactie en dialoog, versterken leervermogen, huis op orde, versterken van niveau 4/5 kennis, attitude en gedrag.

Schermafdruk 2017-03-22 13.01.33Plannen ERTMS

November 2017
ERTMS, een grote verandering voor Nederland. Maar hoe staat het er nu eigenlijk voor? Bijvoorbeeld plannen, migratie

Presidential Paper

Op 25 januari 2018 komt Peter Symons de IRSE president bij ons op bezoek voor een van de lezingen in zijn Presidentieel Programma: “Potential effects of ‘Brexit’ on signalling and control systems” by Andrew Simmons”

Eulynx

December 2017
Frans Heijnen komt ons bijpraten over het EULynx project

CBTC Amsterdam

Februari 2018:
CBTC Amsterdam

Eventbrite gebruik

Een korte uitleg over de werking van Eventbrite en de registratie voor een IRSE-NL event.

Voor alle programma onderdelen nodigen wij de leden uit via een email verzonden vanaf eventbrite. Deelname is alleen mogelijk op uitnodiging en na een geslaagde aanmelding via eventbrite. Zo houden we het aantal beschikbare plaatsen in de gaten en zorgen we ervoor dat leden voorrang hebben op introducés. Als een eigen bijdrage voor deelname vereist is vindt de betaling daarvan ook direct bij aanmelding via eventbrite plaats. Het ticket dat u wordt toegezonden is het bewijs van deelneem en betaling indien vereist.

Zonder ticket heeft u geen toegang!

 Na het ontvangen van een uitnodiging voor een event per email via Eventbrite kunt u aangeven of u hiervan gebruik wilt maken. Na het aangeven dat men deel wil nemen zijn er twee mogelijkheden: 
1. Er komt een vervolgscherm waar binnen 15 minuten de registratie volledig gemaakt dient te worden, dus naam etc. invullen en nogmaals bevestigen en eventueel betalen. Hierna volgt een E-mail met een toegangsticket
2. Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar en u wordt op de wachtlijst gezet. Mochten er weer plaatsen beschikbaar komen door b.v. afzeggingen, dan zal vanaf de wachtlijst een uitnodiging gestuurd worden. Hierop dient u binnen een dag te reageren aangezien daarna de volgende van de wachtlijst aan de beurt is. Registratie gaat weer zoals vermeld onder 1. 
U kunt pas deelnemen aan het event wanneer u beschikt over een uitgeprint ticket! Helaas zijn we genoodzaakt om hier bij de volgende events op te controleren. Geen ticket betekent geen deelname. Op de wachtlijst staan betekent geen deelname, geen volledige registratie betekent geen deelname.