Bezoek Strukton Meppel

Een groep van ongeveer 25 IRSE-leden werd hartelijk ontvangen door Strukton Rail te Meppel.
Na een korte inleiding over Strukton Rail en hun activiteiten werd er nader ingegaan op het concept van Beheerste Toelating door Roelof Bult en Marcel van Vliet.
Duidelijk werd dat met dit concept voor bepaalde werkzaamheden de mogelijkheid wordt geboden om deze tussen de treinenloop door te verrichten. Dit is van groot belang voor ProcesContractAannemers aangezien zij een steeds groter aantal werkzaamheden naar de nacht ziet verschuiven. Dit alles vanwege strengere veiligheidsnormen.
Het is zelfs zo erg dat personeel op zoek gaat naar een andere job vanwege de onaantrekkelijkheid om zoveel in de nachtelijke uren te moeten werken.
Beheerste Toelating geeft mogelijkheden om dit in positieve zin te beinvloeden.
Vervolgens was er een presentatie/demonstratie van de blokkijker door Willy Siegel. Het was ook interessant om te horen op welke interactieve en iteratieve wijze dit product tot stand is gekomen. Ook het ergonomische deel is gedurende dit proces nadrukkelijk aan bod geweest.
Na afloop heeft Strukton Rail de aanwezigen een prima maaltijd aangeboden waarna eenieder met een goed gevoel huiswaarts keerde.