Regiotram Utrecht en eindejaarsdiner

Op 11 december organiseren we onze volgende activiteit en het eindejaarsdiner. We zijn te gast bij Regio Tram Utrecht en Bombardier in Nieuwegein. Het eindejaarsdiner vind plaats in restaurant de Middenhof in Nieuwegein

Er is helaas maar een beperkte ruimte en dus plaatsen beschikbaar, daarom geldt vol=vol.
Leden van de IRSE die ook het IRSE eindejaarsdiner 2015 bezoeken hebben voorrang, meldt je echter ook voor het bezoek aan de Regiotram separaat aan.

Gezien het beperkt aantal tickets is er een kans dat je op de wachtlijst komt. Bij het vrijkomen van tickets zal er vanaf de wachtlijst de eerste in rij uitgenodigd worden. Let dus goed op of je een ticket krijgt of op de wachtlijst staat.

Denk ook nog even aan je aanmelding voor het IRSE eindejaarsdiner 2015 bij boerderij de Middenhof waar het eetcafe 't Voorhuis voor de IRSE is gereserveerd.

Beide activiteiten zijn los van elkaar te bezoeken. De uitnodigingen zijn dan ook gescheiden verstuurd. Voor het eindejaarsdiner vragen we een bescheiden eigen bijdrage in de kosten.

Themadiscussies gesloten

Helaas is er nauwelijks deelgenomen aan de themadiscussies. Waren we te laat? Sprak het niet aan? Of was de communicatie hierover niet adequaat? Laat het ons weten via het responseformulier.

In elk geval zijn de discussies gesloten en de pagina’s verwijderd.

Jonge Leden bezoeken RIO

De Jonge Leden bezoeken Rail Infra Opleidingen op 19 november 2015. Bekijk hier de uitnodiging.
N.B. kennissen en collega's werkzaam in het vakgebied Treinbeveiliging met een leeftijd tot en met 35 jaar zijn van harte welkom (uiteraard rekening houdend met het aantal beschikbare plaatsen). Graag contact op (laten) nemen met Fred Kossen op fred.kossen@rail.bombardier.com of 06-25658730

Europese regelgeving door Peter Brugts

Op 11 november organiseren we een lezing over Europese Regelgeving. De bijeenkomst is bij Arcadis in Amersfoort en begint om 15:30 en is alleen op uitnodiging toegankelijk. Uitnodigingen zijn via Eventbrite naar de leden verzonden.

Programma: nog even geduld svp ......

De data van onze activiteiten worden iets opgeschoven in verband met de beschikbaarheid van sprekers en de wat afnemende mogelijkheden om projecten en bedrijven te bezoeken. Dit neemt niet weg dat er nog activiteiten en bezoeken ingepland gaan worden dit jaar, dus houd onze site goed in de gaten.

Natuurlijke staan we open voor concrete aanbiedingen en uitnodigingen.

Aspect 2015 beurs voor twee jonge leden

Logo IRSE Nederland 500 € Aspect 2015 Logo

ASPECT is een internationale conferentie van de IRSE over alle aspecten van spoorwegbeveiliging en telecommunicatie. ASPECT vindt ongeveer tweejaarlijks plaats in Londen. Hier vind je meer informatie over ASPECT,

IRSE NL stelt voor twee leden van IRSE NL, met een leeftijd onder de 35 jaar, een beurs van maximaal € 500,- per persoon beschikbaar om de ASPECT conferentie bij te wonen. Deze beurs dient besteed te worden aan de toegangskosten van ASPECT, de reis- en de verblijfkosten.

Als tegenprestatie voor de bijdrage door IRSE NL dien je een presentatie te geven over ASPECT tijdens het eerste event van IRSE NL dat volgt op de ASPECT conferentie.

De beurs wordt achteraf uitgekeerd d.m.v. declaratie van bonnen/facturen.

De eerstvolgende ASPECT wordt gehouden op 15 en 16 september 2015. Zie de bijlage voor het programma en het inschrijfformulier.
Wil je gebruik maken van de beurs? Stuur dan vóór 17 augustus een berichtje met je motivatie naar Fred Kossen via het contactformulier.

Verslag bijeenkomst ERTMS pilot Ut-Asd

pilot logo
Het verslag van de bijeenkomst over resultaten van de ERTMS pilot Amsterdam-Utrecht en de presentatie sets zijn te vinden via deze link naar onze verslagen sectie

Programma ALV en bezoek DSSU op 18 juni 2015

Update 4 juni 2015:


Technical Visit


Voorafgaand aan de ALV brengen we een bezoek aan DSSU. Het programma is nog in ontwikkeling maar ziet er op dit moment als volgt uit:

14.30-14.45 ontvangst Bouwkeet UC
14.45-16.00 bezoek aan aannemer UC + presentatie (bouwkeet) (2e Daalsedijk)
16.00-16.15 Verplaatsing naar Movares (lopen)
16.15-16.30 Ontvangst Movares
16.30-17.15 Uitleg door ProRail over DSSU (Daalse Kwint)

ALV


Let op, deelname ALV dient aangemeld te worden via de andere Eventbrite uitnodiging!
Gasten, introducees etc. hebben geen toegang tot de ALV

17.15-18.15 ALV te Movares, (Daalse Kwint, bedrijfsrestaurant)
18.15-19.00 afsluiting onder het genot van een drankje.

Pilot ERTMS Utrecht-Amsterdam

SLT met ERTMS in Utrecht
Als extraatje in het programma organiseren we op 19 mei as om 16:00 uur in de inktpot een lezing over de resultaten van de ERTMS pilot Amsterdam-Utrecht. De lezing is alleen op uitnodig en exclusief voor IRSE-NL leden bij te wonen. Vele onderzoeksvragen. Betrokkenheid van de diverse partijen.Theorie ontmoet praktijk. Wat zijn nu de resultaten van de ERTMS pilot Amsterdam-Utrecht? In een presentatie gaan Wendi Mennen en Marcel Voskamp, Programma managers, de IRSE-leden meenemen in pilot traject. Het gevolgde proces, de onderzoeksvragen en de resultaten. Vervolgens zal er een mogelijkheid zijn voor het stellen van vragen... Je kunt je alleen op uitnodiging via Eventbrite voor het evenement registreren.

Update 4 mei 2015:

Let op nieuwe locatie en extra toegangsbewijzen beschikbaar:

Prorail, Restaurant Tulpenburgh, Utrecht
Moreelsepark
3511 Utrecht

Uitslag Programma Enquete 2015

82 leden hebben aangegeven waar hun voorkeur voor het programma 2015 naar uitgaat. Klik op verder lezen voor de uitslag. Binnenkort meer hierover.Lees verder...

TOPP event jonge treinbeveiligers

26 maart 2015 bij Movares

TOPP (Treinbeveiliging Op Peil met Procesveiligheid) is een gezamenlijk initiatief van ProRail en de bij Treinbeveiliging betrokken ingenieursbureaus. Het doel van TOPP is het verkleinen van het aantal (bijna) incidenten en het verminderen van de uitloop van buitendienststellingen. Dit wordt gedaan door het ontwikkelen van een gezamenlijk leervermogen en het creëren van een ondersteunende cultuur.Lees verder...

Buitenland excursies

Na jaren van afwezigheid willen we proberen de buitenlandse excursie weer nieuw leven inblazen. Wij zijn op zoek naar ideeën en/of mogelijkheden. Ook moeten we ons realiseren dat een volledige financiering van de reis door sponsoring waarschijnlijk niet meer realiseerbaar is. Wij jullie dan ook vragen in hoeverre jullie openstaan voor een eigen bijdrage?

Wat vind jij? Heb je een idee voor een buitenland excursie of wil je ons laten weten of je een eigen bijdrage wel of niet ziet zitten, gebruik dan het contactformulier of beantwoord de toegevoegde vraag in de programma 2015 enquete.

Programma enquete 2015

We bereiden het programma 2015 voor en willen graag weten aan welke voorstellen onze leden de voorkeur geven. Antwoord svp voor 15 februari 2015. Neem svp een minuutje om de enquête te beantwoorden.

De enquete is afgelsoten