Signalling and Cybersecurity

The video registration of the Cybersecurity and Signalling webinar is now online.Op 3 december 2020 nam John Boss ons in het webinar over cybersecurity mee door de wereld van Vulnarabilities, Kill Chains, Zero days en IT OT. Benieuwd geworden? Download hier de presentatie Signalling and Cybersecurity

Eerste Dinsdag vd Maand Webinars

irse-nlwebinar
Voorlopig organiseren we, zolang de Corona restricties aanhouden, de eerste dinsdag van de maand een IRSE-NL webinar!
Hierbij de eerste aankondiging:

  • 3 November Eric van der Meer van Prorail met het onderwerp: Doorschietlengtes
  • 1 December John Boss met het onderwerp: Cyber Security

Uitnodigingen volgen zoals gebruikelijk via Eventbrite.

Crossrail webinar video nu online

vimeo-201006
De videoregistratie van het IRSE-NL webinar over Crossrail, Integration and Test Automation, the intricacies, benefits and challenges video nu online, door Alessandra Schol Sternberg van Siemens Mobility staat nu online!

ALV 2020 gepland voor 8 oktober

De uitgestelde ALV is nu gepland voor donderdag 8 oktober as om 16:00 uur per Teams. Ipv een technische lezing zal IRSE bestuur een presentatie verzorgen, waarbij teruggekeken zal worden op afgelopen jaar en de COVID situatie. Maar ook met een blik vooruit naar lezingen per TEAMS (zoals het recente webinar over ATO en ERTMS) en plannen voor het moment dat bezoeken, ontmoetingen en reizen weer mogelijk zijn.

ERTMS en ATO webinar

200901-picture
Na een lange "COVID pauze" organiseerden we op 1 september 2020 het eerste IRSE-NL webinar, met als onderwerp ERTMS en ATO.
Na een korte introductie door Henri van Houten gaf Maarten Bartholomeus een presentatie over betreffende onderwerp.
Na afloop werden een aantal vragen beantwoord.

Hier kun je de ERTMS en ATO presentatie downloaden.

Gratis leerboek Spoorwegbeveiliging

Op LinkedIn vonden we een melding van een gratis leerboek gepubliceerd door Prof. Jörn Pachl van de TU Braunschweig. Download het leerboek Railway Signalling Principles van de TU Braunschweig website hier of van de homepage van professor Pachl

Pachl, Jörn: Railway Signalling Principles. Braunschweig 2020.

Presenteer eens Online


Het kan nog wel even gaan duren voordat we weer een lezing met borrel na kunnen organiseren. En wat doen we intussen? Misschien heb je wel een (lunch)lezing, toolbox of uitleg over een stukje techniek, ontwerp of werkmethode klaar liggen die je kunt opnemen, zodat we die als online video, of webcast op de site kunnen delen met alle andere IRSE-NL leden!

Kijk op de UK site voor een korte
uitleg over creating video content, en als je in het Engels kunt en wil presenteren kun je natuurlijk ook daar terecht met jouw bijdrage.

ALV uitgesteld

Net als iedereen houden wij ons aan de richtlijnen van RIVM en overheid in verband met de COVID-19 crisis. Daarom moeten wij onze plannen en activiteiten opnieuw aanpassen. De Algemene Leden Vergadering, die we wilden houden op 14 mei stellen we uit. We zijn er op het moment dat de uitnodiging formeel met de stukken moet worden verstuurd, uiterlijk een maand voor de gepande datum, niet zeker van dat de beperkingen voor bijeenkomsten zullen zijn opgeheven. Zelfs als dat zo zou zijn, dan willen/moeten we nog even voorzichtig aan doen. Het plan is om de jaarstukken net als in voorgaande jaren gewoon op tijd ter beschikking te stellen via een weblink. We zoeken ook een oplossing voor de voorziening in de bestuursvacatures die normaal gesproken zouden ontstaan door het rooster van aftreden. Toelichting op de jaarstukken vragen kan natuurlijk via de mailbox van de secretaris. De formele behandeling van de stukken etc vindt dan hopelijk plaats ergens in augustus, zodra we met zekerheid de ALV en de bijbehorende technische lezing en networking event kunnen plannen. We rekenen op uw begrip. Tenslotte wensen we alle leden en hun dierbaren sterkte en gezondheid.

What Systems Engineers should know about Railway Signalling

Nu de meesten van ons nog wel even thuis zullen werken en ons programma is opgeschort, kan het aardig zijn om wat aandacht te schenken aan online lezingen en webinars.

What Systems Engineers should know about Railway Signalling is een lezing door Alexandra McGrath, die wij nog kennen van haar lezing tijdens Aspect 2019.https://www.youtube.com/watch?v=DDCNoGT1YL8&feature=youtu.be

IRSE bijeenkomsten in tijden van COVID-19

Bijeenkomst 200212 uitgesteld

We merken dat een flink aantal leden zich niet gemakkelijk voelt bij het bijwonen van een bijeenkomst in deze Covid-19 tijd en zien ook adviezen van werkgevers om niet essentiële bijenkomsten en reizen te vermijden.We hebben in verband daarmee een flink aantal vragen en afzeggingen gekregen. Daarom heeft het bestuur besloten de geplande bijeenkomst op 12 maart as tot nader order uit te stellen.

Bezoek Young IRSE aan RIGD-LOXIA

200206YM 768
Op 6 februari is een delegatie van de Young IRSE hartelijk door RIGD-LOXIA ontvangen. Adrie Naeye heeft een overzicht gegeven over de historie van NS naar RIDG-LOXIA, met alle tussenstappen die daarbij horen. Daarna heeft Marco Belo een inhoudelijke toelichting gegeven over de vervaardiging van de configuratie bestanden voor de treindienstleidersysteem, waaronder Procesleiding (PRL). Lees verder.

Lezing EMC met bezoek aan Chamber

EMC, Electro Magnetische Compatibiliteit, is het vakgebied dat elektromagnetische beïnvloeding in en tussen elektrische en elektronische producten en systemen bestudeert en problemen helpt voorkomen en bestrijden.
De technologische veranderingen in en om de rail wereld leidt er toe dat EMC een steeds belangrijker vakgebied word.
Op 12 maart 2020 is de IRSE-NL te gast bij DEKRA in Arnhem waar we de mogelijkheid hebben om, naast het bijwonen van lezingen over EMC, een EMC Camber onder test zien en van binnen kunnen bekijken.
Programma:
15:30 ontvangst koffie/thee
16:00 lezing EMC, het hoe, wat en waarom door Sedat Eser, (lezing in het Engels)
16:30 lezing EMC en Rail door Erwin Jonker
17:00 opsplitsing groep in EMC Chamber tour en DEKRA lab tour.
17:30 Groepswissel
18:00 borrel/napraten/netwerken
19:00 einde
We hopen dat je komt!

Merit Award Tom Spronk

Merit Award Tom Spronk 780px
Tom Spronk kreeg op 7 januari de IRSE Merit Award uitgereikt door IRSE President George Clark, voor zijn geweldige inzet voor de organisatie en het financieel beheer van Aspect2019