Cursusboekje ATB Algmene Informatie

ATB-alg-info-deel-1
Voor de liefhebber hebben we een scan van het cursusboekje ATB Algemene Informatie deel 1 (gewijzigde herdruk uit januari 1987) online gezet. Helaas blijkt in ons exemplaar blz 10 te missen. Als iemand die nog heeft……

ATBe voor historisch materieel

Stoomtrein

Aan de presentaties bij het verslag van de international younger members visit in juni 2011 is een presentatie over de vereenvoudigde ATB apparatuur voor historisch materieel, in dit geval een stoomloc van de VSM toegevoegd die wellicht voor een breder publiek interessant is.

Compentence guideline train-borne tcs

Op de vernieuwde website van het licensing scheme is de compentence guideline for train borne train control systems te downloaden.Lees verder...

GRS Pamphlet 1115

GRS pamphlet 1115 is een reclamebrochure uit 1962, in de vorm van een technische beschrijving, waarin GRS de voordelen van continue ATB systemen vergelijkt met intermitterende. Destijds speelde die discussie tussen NS en het ministerie, waarbij NS voorstander van het continue systeem was en het ministerie meer zag in intermitterende systemen, onder meer in verband met de snellere invoermogelijkheden.

Algemene Inleiding ATB

Aan onze kennispagina's is een rubriek toegevoegd mbt ATB systemen. Om te beginnen een (Engelstalige) reader over "Continuous and Intermittent ATP Systems" die geschreven is voor de IET cursus "Railway Signalling and Control Systems".
Lees verder...