ETCS level 3 the Gamechanger

IRSE News 232 ligt in de post. Met verslag van de lezing die ProRail collega’s Henri van Houten en Maarten Bartholomeus samen met Network Rail over “ERTMS Level 3 the Gamechanger” op 14 maart jl. in London verzorgden. Voor wie IRSE News niet volgt en toch geïnteresseerd is hebben we het artikel via de link hierboven beschikbaar gesteld.

Verslag bijeenkomst ERTMS pilot Ut-Asd

pilot logo
Het verslag van de bijeenkomst over resultaten van de ERTMS pilot Amsterdam-Utrecht en de presentatie sets zijn te vinden via deze link naar onze verslagen sectie

Pilot ERTMS Utrecht-Amsterdam

SLT met ERTMS in Utrecht
Als extraatje in het programma organiseren we op 19 mei as om 16:00 uur in de inktpot een lezing over de resultaten van de ERTMS pilot Amsterdam-Utrecht. De lezing is alleen op uitnodig en exclusief voor IRSE-NL leden bij te wonen. Vele onderzoeksvragen. Betrokkenheid van de diverse partijen.Theorie ontmoet praktijk. Wat zijn nu de resultaten van de ERTMS pilot Amsterdam-Utrecht? In een presentatie gaan Wendi Mennen en Marcel Voskamp, Programma managers, de IRSE-leden meenemen in pilot traject. Het gevolgde proces, de onderzoeksvragen en de resultaten. Vervolgens zal er een mogelijkheid zijn voor het stellen van vragen... Je kunt je alleen op uitnodiging via Eventbrite voor het evenement registreren.

Update 4 mei 2015:

Let op nieuwe locatie en extra toegangsbewijzen beschikbaar:

Prorail, Restaurant Tulpenburgh, Utrecht
Moreelsepark
3511 Utrecht

ERTMS railmap en Lange Termijn Spooragenda uit

Schermafbeelding 2013-02-13 om 15.28.56
Vandaag is de definitieve Lange Termijn Spooragenda (LTSA) naar de Kamer verstuurd. U kunt de Kamerbrief en de bijlagen vinden op: http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2013/02/13/definitieve-versie-visie-ambitie-en-doelen-lange-termijn-spooragenda.html.
 
Vandaag is ook de Railmap ERTMS (European Rail Traffic Management System) versie 1.0 naar de Kamer verstuurd (http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/rapporten/2013/02/13/railmap-ertms-versie-1-0-startbeslissing.html).
 

Beide stukken zijn belangrijk voor de ontwikkeling van ons vakgebied en raken alle actieve IRSE NL leden!

Verslag ERTMS Regional

120614 presentje
Het verslag, de foto's en presentaties behorende bij de ERTMS Regional lezing van 14 juni 2012 staan online. De video's zijn in delen geplaatst op ons IRSE-NL Youtube kanaal.

Video ERTMS homologatie online

De videoregistraties van de presentaties over de ervaringen met de homologatie en certificering van ERTMS materieel op onze bijeenkomst van 15 september 2011 zijn toegevoegd aan de verslagen pagina.

Verslagen ERTMS Homologatie materieel online

Poster 110915-v1 120x170
In de verslagen sectie van deze site vindt U de handouts van de presentaties over de ervaringen met de homologatie en certificering van ERTMS materieel op onze bijeenkomst van 15 september 2011.

ETCS for Engineers

Nieuw textbook


Onlangs is bij Eurailpress het IRSE boek ETCS for Engineers gepubliceerd. Een leerboek voor ingenieurs geschreven en geredigeerd door en groep "experts" op het gebied van ETCS. Als auteur van hoofdstuk 4.1 zal ik, om de schijn van vooringenomenheid te vermijden maar afzien van een recensie, die volgt binnenkort in IRSE News
 
IRSE leden betalen bij bestelling via IRSE 46 Engelse ponden, bij bestelling via de uitgever is de prijs 68 euro.
Om te bestellen gaat U naar ww.irse.org, kies "irse online", log in, kies "items for sale" en blader naar de pagina met het boek.
Meer info en preview:
 http://digimagazin.eurailpress.de/ETCS/magazine.html

London Paper ERTMS Infrastructure - The Spanish experience

Op de IRSE site is nu de video van de Technical Paper ERTMS Infrastructure, the Spanish Experience te zien en zijn de slides beschikbaar voor download. Deze paper gaat in op de ervaringen in Spanje, waar op dit moment het grootste aantal ERTMS lijnen in commercieel bedrijf is. Vooral de Spaanse ervaring met de verschillende ETTMS versies en de analyses van de onderlinge compatibiliteitsproblemen en de strategie om daar een oplossing voor te vinden is interessant, maar vereist wel dat U de slides er even bijhoudt en enigszins thuis bent in de wondere wereld van de change requests en het bijbehorende jargon. In elk geval hebben ze daarbij voordeel van het feit dat level 1 als terugvalniveau beschikbaar is.
Deze paper is de laatste van het seizoen 2008-2009 en dient evens als opwarmertje voor de International Convention in Madrid, van 25 tot 29 mei.

Sheets lezing ERTMS en Brussel

De sheets van de lezing ERTMS en Brussel door Henri van Houten en Frans Heijnen op 6 februari 2009 zijn te downloaden vanaf de pagina met de video van deze bijeenkomst.

Video van lezing ERTMS en Brussel

De videoregistratie van de lezing ERTMS en Brussel die Henri van Houten en Frans Heijnen op 6 februari 2009 gaven en van de vraag en antwoord sessie daarna is op onze website beschikbaar.