ATO


IRSE NL jonge leden kregen op 29 november 2018 een preview van het ATO cabinedisplay ontwerp bij Railcenter

Jonge leden beurs Conventie 2018

We willen de jonge leden wijzen op de mogelijkheid een (Hewlett-Fisher) beurs van de IRSE te verkrijgen, voor een bezoek aan de International Technical Convention in Zwitserland van 28 mei tot 1 juni 2018 (zie de link voor het programma). Deze beurs is voor IRSE leden die op 28 mei 2018 nog geen 35 jaar oud zijn. Het gaat om een bedrag van 800 Engelse ponden voor reis en verblijf, naast de toegang tot de conventie.
Indien je geïnteresseerd bent en gebruik wilt maken van deze beurs, dan dien je je aan te melden vóór 15 februari 2018.
ls je besluit je aan te melden voor de beurs, geef dan even een seintje aan Fred Kossen, het “jonge leden bestuurslid”.
Meer informatie over de conventie is beschikbaar op https://www.irsecon18.ch/ en http://www.irse.org/events/public/annualconvention.aspx.

ProRail Datalab presentatie

ProRail Data Lab

Op donderdag 2 november hebben de leden van de Young IRSE Nederland een presentatie ontvangen over DataLab bij ProRail. Het verslag van deze Jonge Leden bijeenkomst staat nu op de jonge leden pagina’s

PoRail Datalab lezing voor Jonge Leden

spoorbrug bij Zutphen
(Meettrein, foto Prorail)

Op 2 november vindt een event speciaal voor jonge leden plaats: een presentatie door Paul van der Voort (Programmamanager afdeling Innovatie van ProRail) over het ProRail Datalab.

Proeflidmaatschap Jonge Leden

Het IRSE Nederland bestuur heeft besloten om een proeflidmaatschap aan te bieden aan jonge potentiële leden. Ben je werkzaam in het seinwezen of telecommunicatie vak, en nog geen 35 jaar, meld je dan nu aan voor een vrijblijvend proeflidmaatschap van een jaar.
Tijdens dit jaar word je uitgenodigd voor alle IRSE Nederland events.
Om je aan te melden, stuur dan een email naar info@irse.nl met onderwerp 'Proeflidmaatschap IRSE' en met een vermelding van je naam en je geboortedatum, of vul het contactformulier op de IRSE NL website in.

Hewlitt Fischer beurzen

Jonge leden opgelet, net als elk jaar kun je weer een aanvraag doen voor een beurs voor het deelnemen aan de International Convention. Vorig jaar kreeg Tom Jansen een beurs toegekend voor de Convention 2016 in China en tijdens de bijeenkomst op 18 mei vertelt hij over zijn ervaringen. Volg de link bursary application form op de Convention 2016 pagina op de IRSE UK website.

Jonge Leden bezoeken RIO

De Jonge Leden bezoeken Rail Infra Opleidingen op 19 november 2015. Bekijk hier de uitnodiging.
N.B. kennissen en collega's werkzaam in het vakgebied Treinbeveiliging met een leeftijd tot en met 35 jaar zijn van harte welkom (uiteraard rekening houdend met het aantal beschikbare plaatsen). Graag contact op (laten) nemen met Fred Kossen op fred.kossen@rail.bombardier.com of 06-25658730

Aspect 2015 beurs voor twee jonge leden

Logo IRSE Nederland 500 € Aspect 2015 Logo

ASPECT is een internationale conferentie van de IRSE over alle aspecten van spoorwegbeveiliging en telecommunicatie. ASPECT vindt ongeveer tweejaarlijks plaats in Londen. Hier vind je meer informatie over ASPECT,

IRSE NL stelt voor twee leden van IRSE NL, met een leeftijd onder de 35 jaar, een beurs van maximaal € 500,- per persoon beschikbaar om de ASPECT conferentie bij te wonen. Deze beurs dient besteed te worden aan de toegangskosten van ASPECT, de reis- en de verblijfkosten.

Als tegenprestatie voor de bijdrage door IRSE NL dien je een presentatie te geven over ASPECT tijdens het eerste event van IRSE NL dat volgt op de ASPECT conferentie.

De beurs wordt achteraf uitgekeerd d.m.v. declaratie van bonnen/facturen.

De eerstvolgende ASPECT wordt gehouden op 15 en 16 september 2015. Zie de bijlage voor het programma en het inschrijfformulier.
Wil je gebruik maken van de beurs? Stuur dan vóór 17 augustus een berichtje met je motivatie naar Fred Kossen via het contactformulier.

TOPP event jonge treinbeveiligers

26 maart 2015 bij Movares

TOPP (Treinbeveiliging Op Peil met Procesveiligheid) is een gezamenlijk initiatief van ProRail en de bij Treinbeveiliging betrokken ingenieursbureaus. Het doel van TOPP is het verkleinen van het aantal (bijna) incidenten en het verminderen van de uitloop van buitendienststellingen. Dit wordt gedaan door het ontwikkelen van een gezamenlijk leervermogen en het creëren van een ondersteunende cultuur.Lees verder...

Welkom Fred Kossen

Foto Fred Kossen
Na een geanimeerde Algemene Leden Vergadering kunnen we Fred Kossen verwelkomen als nieuw bestuurslid met als portefeuille de Jonge Leden zaken.
Van de volgens het rooster van aftredende en herkiesbare bestuursleden zijn de volgende leden tijdens de ALV 2014 herkozen.

Wim Coenraad, Peter Musters, Henk Scholten, Maarten van der Werff, Tom Spronk en Paul Hendriks.

(J)IRSE bezoekt Binkhorst

Jonge Leden op de  Binckhorst
Op 17 oktober 2013 bezochten de jonge leden het nieuwe besturingssysteem op het opstelterrein de Binckhorst in den Haag. Steven Quick van Verebus schreef een verslag van het bezoek.

Een fotoimpressie van dit bezoek vind u op onze IRSE-Nl flickr pagina.

Jonge leden bezoeken Binckhorst op 17 oktober

Foto's-0020
“De Binckhorst” is het opstel- en rangeerterrein bij Den Haag. Rangeerterreinen (NCBG’s, Niet Centraal Bediende Gebieden) zijn traditioneel niet voorzien van een treinbeveiligingsinstallatie. Wissels worden ter plaatse bediend door de machinist/rangeerder of een treinbegeleider, waarbij voor het omleggen van elk wissel de trein verlaten moet worden. Treinbewegingen worden “op zicht” uitgevoerd, conflicterende rijwegen moeten ter plaatse voorkomen worden. Vor meer informatie, volg de link naar het IRSE-NL jonge leden programma.

Younger Members bezochten Spoortunnel Delft

Delft is nu voorzien van een verhoogde bovengrondse spoorbaan die de stad feitelijk in tweeën deelt. Vanwege capaciteitsuitbreiding moet het een viersporig baanvak worden, en daartoe is in overleg met de gemeente Delft gekozen voor een ondertunneling van de spoorbaan. Dit project is een groot civiel hoogstandje, met talloze faseringen in weg-, spoor- en tram-aanpassingen alsmede stedelijke aanpassingen. Voor het spoor komen alle facetten van onderbouw (tunnel) en bovenbouw (spoor, tunneltechnische installaties, beveiliging, bovenleiding) aan de orde.
een kort verslag, de presentaties en wat foto's van het bezoek vind je op de (J)IRSE verslagen pagina.

ATBe voor historisch materieel

Stoomtrein

Aan de presentaties bij het verslag van de international younger members visit in juni 2011 is een presentatie over de vereenvoudigde ATB apparatuur voor historisch materieel, in dit geval een stoomloc van de VSM toegevoegd die wellicht voor een breder publiek interessant is.

Younger Members Visit

Updated July 8th.
Jonge leden bezoeken control room
During the weekend of June 11th, 2011 the IRSE Younger Members section visited the Dutch Younger Members. They visited the Railinfra Opleiding Training Centre, the Amsterdam Control Room, The Operational Control Centre Rail in Utrecht and went on a steam trip on VSM. The presentation files for the IRSE Younger Members visit to the Netherlands are now online, as well as pictures taken durig the visit.