Bijeenkomst 12 april 2017

Op 12 april 2017 staat een interessante lezing door ProRail Innovatie op het programma over ATO, ofwel Automatic Train Operation.

We zien een snelle ontwikkeling van automatisch rijdende auto ‘s, in “platoons” rijdende vrachtwagens en volledig onbemande metro ’s kennen we al een jaar of 35. Waarom zijn er eigenlijk geen automatisch rijdende treinen op de “heavy rail”?
In deze lezing laten we de actuele stand van de ontwikkelingen zien, van het ondersteunen van machinisten naar het steeds verder automatiseren van taken. De relatie met de beveiliging, inclusief ERTMS en met Traffic Management Systemen komt aan bod, maar ook de human factor. En: wat wil de spoorsector eigenlijk bereiken met Automatic Train Operation?
De presentaties worden verzorgd door ProRail. Voorafgaand aan de lezingen is er gelegenheid voor een kop koffie of thee. Na afloop is er gelegenheid om nog van gedachten te wisselen over de presentaties en het vakgebied.

Programma:

16:00u ontvangst met koffie/thee
16:15u opening door voorzitter bestuur IRSE-NL
16:30u presentatie ATO
17:30u borrel
18:30u sluiting

De uitnodiging is via de gebruikelijke methode via eventbrite aan de leden verstuurd. Heb je geen uitnodiging ontvangen (en je contributie wel voldaan) neem dan even contact op via het contactformulier.

Graag tot ziens op woensdag 12 april 2017.