Lid worden van de IRSE begint met invullen van het lidmaatschapsformulier, dat u hier kunt downloaden. Er wordt enige informatie gevraagd mbt uw vooropleiding, maar vooral uw opleiding en ervaring en de huidige mate van eindverantwoordelijkheid in het vakgebied bepalen voor welke lidmaatschaps categorie u in aanmerking komt. Voor Nederlanders kan dat wat apart overkomen, maar in Engeland hebben ingenieurstitels geen beschermde status en is het het lidmaatschap van een “professional organisation” als de IRSE het “keurmerk” van uw professionele kwalificaties. Mede daarom wordt u gevraagd het lidmaatschapsformulier door twee leden, die daarmee voor de juistheid van uw opgave instaan, mede te laten ondertekenen.

Meer uitleg over de lidmaatschaps categorieën vindt u hier

Het is ook mogelijk, zelfs gebruikelijk en wordt aangemoedigd, om na enige tijd over te stappen naar een hogere “klasse”,waarbij we benadrukken dat dit “klassebewustzijn” alleen met kennis en ervaring te maken heeft en niet moet worden verward met hiërarchische posities.

Als u meer uitleg nodig heeft, hulp zoekt bij het invullen, of op zoek bent naar mede-ondertekenaars neem dan even contact op met de secretaris of via het contact formulier op deze site.