Presidential Paper: The Race Against Obsolescence

Op dinsdag 7 januari 2020 wordt bij de IRSE-NL de paper "The Race Against Obsolescence" uit het presidential programme "Delivering Change" van IRSE President George Clark gepresenteerd door Wim Coenraad namens het International Technical Committee.

Locatie: Nieuweroordzaal, HGB 3, Utrecht.

IRSE President George Clark zal daarbij de Nederlandse Sectie bezoeken.

Schiphol

Bezoek Schiphol en neem een collega mee.

Woensdag 19 juni 2019 van 16:00 tot 18:00

Schiphol en de luchtvaart zijn veel in het nieuws. Mag de luchthaven nog groeien in het kader van klimaatdoelstellingen, kan de KLM binnen Air France de Nederlandse belangen wel goed dienen? De lezing van Maurits Schaafsma gaat over de ontwikkeling van Schiphol in deze context. Het gaat over de inpassing van Schiphol als AirportCity in de stedelijke omgeving; over het oplossen van capaciteitsknelpunten voor zowel vliegtuigen en passagiers als voor auto’s en openbaar vervoer. Graag gaat de spreker met IRSE nader in op de inpassing van Schiphol en haar toekomstplannen in het huidige en toekomstige spoorsysteem.

LET OP: Om een collega in staat te stellen om kennis te maken met de IRSE-NL bestaat er dit keer de mogelijkheid om er een mee te nemen. Geef even zijn naam en e-mail adres door per mail aan: events@IRSE.nl en een uitnodiging (ticket) wordt naar de collega toegestuurd.

16:00 Ontvangst

16:30 Aanvang lezing met aansluitend borrel/netwerk gelegenheid

18:00 Einde

Via onderstaande link is de reisbeschrijving te vinden naar het Schipholgebouw.

https://www.schiphol.nl/nl/download/b2b/1492598893/9vcgFibAR2gckM2iykWqE.pdf

We hopen dat je komt!

Met vriendelijke groet,

IRSE Nederland

ALV en lezing RET-ATO

190516 tramhalte_metro_e_fecken
foto: RET - E Fecken

Op 16 mei aanstaande hebben we de Algemene Ledenvergadering 2019 bij Strukton. De leden krijgen op korte termijn een mailing met de uitnodiging en een link naar de stukken. Voorafgaan aan de ALV is er en lezezing met als onderwerp ATO the holy grail voor de Rotterdamse metro?
Paul Lorist (CTO RET) praat ons bij over de voorziene groei van de vervoersvraag bij de RET en de plannen om daarin te kunnen voorzien en welke rol de infrastructuur, Automatic Train Operation etc. daarin spelen. We verheugen ons erop de visie het ATO verhaal, de uitdagingen aan de exploitatie en aan de techniek nu eens van de kant van een Metro/Mass Transit vervoerder uit ons eigen land te mogen horen. Naast Paul zal ook Peter Voogt aanwezig zijn. Paul leidt bij RET het project: "assets voor de toekomst".

Programma:
15:00 ontvangst
15:15 Aanvang lezing ATO door Paul Lorist (CTO RET)
15:45 Vragen/discussie
16:00 eind
15:00 Ontvangst
15:15 Aanvang lezing
16:00 Ontvangst ALV
16:15 Aanvang ALV 16:15
18:00 Borrel en gelegenheid tot nabespreken/netwerken
19:00 Einde

Strukton is gevestigd aan de Westkanaaldijk 2 in Utrecht. Reizen met het OV? Tussen 15.33 – 19:00 uur rijdt een pendelbus tussen station Maarssen (achterzijde station) en het Strukton hoofdkantoor. Tussen 9.30 - 15.33 uur is deze bus op afroep beschikbaar. Bel +31 (0)30 248 60 60 om deze bus te reserveren. Aan de achterzijde van station Maarssen zijn OV-fietsen aanwezig. Op de Strukton locatie zijn ook laadpalen voor elektrische auto’s beschikbaar.

Paul Lorist is sinds 2011 directeur Techniek en belast met het beheer van de metro- en traminfrastructuur en de RET-vloot. Hij is verantwoordelijk voor de realisatie van de prestatieafspraken tussen de stadsregio Rotterdam en RET-Exploitatie. Hij geeft leiding aan de afdelingen Vlootservices, Vlootmanagement, Infraservices, Inframanagement en het Ingenieursbureau.

Voordat hij toetrad tot de directie van de RET, deed hij 20 jaar ervaring op met beheer, coördinatie en onderhoud van materieel bij de Koninklijke Landmacht en het Ministerie van Defensie.

Technical Visit Railcenter

Dit keer hebben we een uitgebreid, interessant en interactief programma staan bij het Railcenter te Amersfoort.

Welke onderwerpen staan er allemaal op het programma?
  1. Een demonstratie van het ERTMS-testlab.
  2. Internet of Things (IoT) Aan de hand van diverse sensoren die in de infra en trein geplaatst kunnen worden zal getoond worden hoe snel informatie te vergaren zodat storingen kunnen worden voorkomen.
  3. Een uitleg over de digitale basis van de toekomst: de Object Type Libery (OTL) en IMspoor.
  4. Werken met de "magische" bril waarbij monteurs naar de infrastructuur kijken en in de bril de benodigde informatie te zien is, Augmented Reality of the Caternary.
  5. Door met een tablet een virtuele wisselsteller te bewegen, lijkt de situatie net echt, zelfs de motor van de steller kan worden bediend, Augmented Reality voor wissels
  6. Aan de hand van simulaties zal getoond worden wat er geleerd is uit de vliegtuigindustrie. Deelnemers worden ook uitgenodigd om in de machinistenstoel plaatst te nemen.

Kortom een vol programma en om een ieder de mogelijkheid te geven om kennis te nemen van de onderwerpen werken we met groepen van maximale 8 personen. Het aantal bezoekers is daarmee gelimiteerd op 48.

Reserveren kan alleen op uitnodiging via Eventbrite.

Wees er snel bij want vol=vol. Heb je een ticket kunnen bemachtigen maar kan je toch niet komen, geef dit dan z.s.m. door zodat een ander IRSE lid van deze plek gebruik kan maken.

Hoe ziet het totale programma er dan uit?
13:30: Ontvangst
13:45: Start deel 1, technical sessions
15:15: Pauze
15:45: Start deel 2, technical sessions
17:15: Borrel, napraten, netwerken.
18:30: Einde
Voor elk onderwerp hebben we een half uur uitgetrokken.
We hopen dat je komt!

Waar gaan we heen met de trein?

Waar gaan we heen met de trein?

Professor Rob Goverde herhaalt zijn intreerede voor de IRSE-Nederland!

Prorail
Moreelsepark 2
Tulpenburg 28-2
3511 EP Utrecht
Nederland
Het evenement wordt gehouden op de volgende tijd, datum en locatie:
Donderdag 28 februari 2019 van 16:00 tot 19:00 (CET)


Aanmelding is verplicht. IRSE leden hebben een uitnodiging via eventbrite ontvangen.

Programma 2019

Concept Programma 2019

Het bestuur werkt hard aan het programma voor 2019, maar kan op dit moment nog geen harde planning publiceren. We zijn natuurlijk ook nog eens heel druk met de organisatie en voorbereiding van de Aspect 2019 conferentie op de TU Delft in Oktober. Veel hangt af van de bereidheid van bedrijven en projecten om ons te ontvangen en we merken dat dat moeilijker wordt. Heb je zelf een idee voor een lezing, bezoek of demonstratie binnen je bedrijf/organisatie die je zou kunnen helpen organiseren voor je collega IRSE NL leden, neem dan eens contact op met het bestuur via het contactformulier op onze site of stuur een email aan secretaris@irse.nl

Aspect 2019