RET en IRSE; Samen aardig onderweg

Wat hebben Max Verstappen, de Erasmusbrug en Trots met elkaar gemeen?


 IMG_8069
 
Aan de voet van de Erasmusbrug, nog steeds het IRSE Nederland logo, verzamelden 40 gelukkige (snelle) inschrijvers zich op Metrostation Wilhelminahaven.
In dit mooie nieuwe metrostation bevindt zich tevens het opleidingscentrum van de RET alwaar wij deze middag te gast waren.
 
Na een warm welkom en inleiding door de RET-medewerkers die hier werkzaam zijn kregen we een ‘deep-dive’ in de materie.
Het enthousiasme en de terechte trots spatte ervan af bij de inleiders over hun producten en organisatie.
In verschillende groepen zijn we wijzer geworden over opleiding en instructie voor (metro)bestuurders, maar ook CVL-bedienaar
 
Een hoogtepunt van de middag was ‘een ritje in’ de simulator.
In navolging van het ultieme (RET) voorbeeld van Max Verstappen, die ook en vooral traint in een simulator, mocht wij ook achter de tafel.
Simulatie en opleiding ten einde van het voorkomen van fouten in de praktijk geldt voor Max, maar ook voor de RET-bestuurders.
Dat de samenloop van verschillende (metro)systemen, in casu PZB en LZB bij RandstadRail uitdagingen op dit vlak geeft, kwam uitermate tot uiting.
 
IMG_8073

Het allerlaatste en fysieke hoogtepunt was ongetwijfeld het samenzijn op het terras van het RET hoofdkantoor, waarbij we ‘ons logo’ bijna konden aanraken.
Het was een zeer leerzame bijeenkomst, waarvoor wij alle RET-medewerkers nogmaals dankzeggen, alsmede aan het organiserende comité (JPH).
Namens het bestuur wensen we jullie allen een prettige vakantie toe.