Delft Hyperloop

IRSE Nederland neemt een kijkje in de HyperloopDSC_0994

In een uitverkochte bijeenkomst was een vijftigkoppige delegatie van IRSE Nederland te gast bij het hyperloop team bestaande uit 37 studenten van de TU Delft.
Nadat het vorige TU Delft studententeam met hun pod (zie foto) vorig jaar de overall competitieprijs ontving uit de handen van Elon Musk, CEO van Space-X (& Tesla), is de uitdaging voor het huidige team om het snelheidsrecord van afgelopen jaar te verbeteren. Eind juni gaat dit in California plaatsvinden.
De nieuwe pod gaat een modulaire opbouw kennen waarbij aandrijving en vervoercapsule losse koppelbare onderdelen zijn. Dit is een nieuwe benadering. Ook nieuw is dat de nieuwe aandrijving in het voertuig zal zijn geïntegreerd en niet middels de maglev technologie waarvoor vorige keer gekozen werd. Space-X lijkt hiermee duidelijk op weg naar verschillende technologie vormen voor het vervoer van de toekomst.
De studenten gingen in hun enthousiaste presentaties in op achtereenvolgens; de competitie, de technologie van de aandrijving en remming, de besturingstechnologie uiteraard en als laatste de systeemarchitectuur van een hyperloopsysteem in Europa. Uiteraard kwamen de deelnemers van IRSE met veel vragen en met veel enthousiaste ideeën hoe te helpen.
Vele leden spraken de wens en jaloezie uit om weer eens terug de studentenbanken in te mogen om zelf aan een dergelijk aansprekend project te mogen meewerken. Al met al een heel geslaagde bijeenkomst dus.
Bestuur en leden van IRSE Nederland bedanken hierbij nogmaals het Hyperloop studententeam van de TU Delft en wenst hen alle succes bij de competitie. Wij zullen het met grote belangstelling blijven volgen