Het jubileumjaar ten einde…..

Als derde en (voorlopig) laatste jubelfestiviteit van ons IRSE Nederland jubileumjaar stond op 27 oktober het bezoek aan en de lezing bij RailPro, met aansluitend een BBQ , op de agenda.
In een schitterend opgeknapte authentieke omgeving met prachtig weer werden we op het terras gastvrij door een barista ontvangen.

In de presentaties nam RailPro’s Wouter Lampe ons mee in de
generieke logistieke opgaven rondom het spoor en daarna wat meer specifieker in die van de seinwezen componenten.
In een mooi verhelderend betoog met presentaties over
materiaalbeschikbaarheid hoorden de aanwezigen van Jan Pieter Bakker over de zoektocht naar (kosten)balans van het op voorraad houden van reservedelen vs. het schadeprofiel bij onbeschikbaarheid.
Door de jaren heen hebben we een aardige hoeveelheid aan specials opgebouwd die allen hun eigen ‘spare part’ uitdagingen kent. Een heel complexe klus …

Ook in de toekomst wil RaiPro zijn steentje blijven bijdragen. Vooral op het vlak van monitoring denkt RailPro in de toekomst nog vele uitdagingen te kunnen gaan vervullen.

Peter Boom van voestalpine SIGNALING Siershahn, een nieuwe loot aan de VA tak, nam ons mee in zijn visie op hoe op basis van monitoring en het gebruik van big data het
onderhoud intelligent gemaakt en de beschikbaarheid van de assets verhoogd kan worden.

Na een korte pauze werd het tijd om het echte werk, buiten op ‘de werf’ van RailPro te gaan aanschouwen.
Sensationeel vuurwerk was zien bij het stomplassen en het profileren van spoorstaven, maar ook een wandeling over de werf en het bezoek aan de demo-opstelling van de monitoring sensoren was onderdeel van heerlijke zomer namiddag.

Daarna rondden we de viering van de echte 10e verjaardag van onze sectie, op de zaterdag voorafgaand aan het bezoek, af met een gezellige BBQ. Weerzien, uitwisseling van vakantie ervaringen, uitdagingen voor het komend jaar en niet te vergeten het bedanken van de sprekers en gastheren. Alles in de al vermelde heerlijke ambiance op een terras gelegen aan het Crailose spooremplacement.

Aan al het goede komt een einde… Alhoewel Wendi Mennen, onze voorzitter van de deze dag, ons wist te vertellen dat er mogelijk heel misschien toch nog een laatste (Nieuwjaars)borrel kan worden verwacht… Dit met een veel betekende blik en knipoog naar de penningmeester.

De foto's staan als gebruikelijk in een
album op onze flickr site.

Vol verwachting klopt ons hart….. op naar koning winter…