Hanzelijn

Verslag van de eindejaarsbijeenkomst op 25 november 2011 met als thema Hanzelijn en ombouw Lelystad
IMG_1586 Lees verder...

ERTMS Homologatie en Certifcering van materieel

IMG_1461
Op 15 september 2011 spraken Lieuwe Zigterman, Frank Walenberg en Peter Wilms over de homologatie en certificering van ERTMS materieel. Lees verder...

Vialis en ALV


Op 12 mei 2011 waren we te gast bij Vialis in Houten voor een rondleiding door het bedrijf en de Algemene Leden Vergadering 2011. We begonnen met een rondleiding door het bedrijf, waar altijd wel weer iets nieuws te zien is, zoals een opstelling waar led seinen aan een portaal werden getoond, bedoeld als opvolgers/vervangers voor de lichtgeleiderseinen en een nieuwe aluminium AHOB boom met schorten. Na een presentatie over het bedrijf was het tijd voor de Algemene Leden Vergadering.


Dat plaatsvervangend voorzitter Peter Musters er goed de wind onder heeft bleek wel uit het feit dat een snelheidsrecord werd gevestigd bij het afhandelen van de formaliteiten,

maar niet nadat Peter Musters mede bestuurslid Peter Otten nog eens uitgebreid geluk had gewenst met zijn recent ontvangen koninklijke onderscheiding.

OCCR Utrecht


Op 24 maart 2011 waren we te gast in het OCCR te Utrecht en de VL Post en computerruimte. Het OCCR is een vrij nieuwe organisatie, waar ProRail, een aantal vervoerders en aannemers op basis van vrijwilligheid samenwerken om hun maatregelen bij verstoringen en calamiteiten zo goed en zo snel mogelijk op elkaar af te stemmen.

André de Waard heette ons welkom en begon met het vertonen van een video die de functie en opzet van het OCCR illustreert. Die OCCR video vindt U op de website van RTV Utrecht.

Vervolgens vertelde Andre nog het een en ander over de opzet en techniek.

In de andere helft van het programma leidden Gerrit Rem en Tom Spronk ons rond op de VL-post Utrecht en de computerruimte.

Tenslotte werd bij en hapje en een drankje er nog wat nagepraat en genetwerkt in het bedrijfsrestaurant van Movares

Kort Volgen


Op 3 februari 2011 hadden we een full house bij DHV. Na een warm welkom door directeur spoor Xaf Utberg, die ons en-passant nog even aan het denken zette over onze eigen rol in de spoorsector, en een inleiding door Alwin van Meeteren presenteerden Vincent Weeda (Prorail) en David Koopman (DHV) hun ideeën omtrent "kort volgen" en illustreerden dat met een simulatie.
Lees verder...