Netwerkoplossingen in de Railsector

1411130 safer faster railways ALOp 30 oktober 2014 waren we te gast bij Alcatel Lucent waar we een aantal presentaties kregen over netwerkoplossingen en netwerk technologie die we de komende jaren ook bij ons in de netwerken gaan tegenkomen. Leuk om eens een IT/Telecom/Ethernet verhaal te horen dat wat afstand heft van de hardcore seinwezent echnologie waarover wij het meestal hebben.

Voor wie de presentaties en al die nieuwe termen en afkortingen nog eens na wil lopen, hier de link naar de sheets van Netwerkoplossingen in de Railsector. Voor vragen kun je altijd terecht bij onze gastheer, Evert van Zijtveld.


IMG_5626
Met dank aan Jan Kuiper,Dominique Verhulst en Emanuele Di Liberto

ALV en Thales Nederland Transportation

IMG_4739
Op 15 mei 2014 waren we te gast bij Thales Nederland. Na de Algemene Leden Vergadering volgde een bezoek aan de test ruimtes voor kaartverkoop automaten en toegangspoortjes, assentellers en het landelijk OV Chipcard Monitoring en Control Centre.

Hier vindt u het concept verslag van de ALV 2014

Klik hier voor de foto’s van de ALV en het bezoek aan Thales

Is ERTMS secure?Op 16 april 2014 presenteerde Prof. dr. ir. Jan Friso Groote (TU Eindhoven, Faculteit Wiskunde en Informatica) zijn visie op de software veiligheid van ERTMS en Spoorweg Beveiligingssystemen in het algemeen.


De video van deze IRSE Nederland over ERTMS en Security lezing is hier terug te kijken of te downloaden. En de sheets kunt u erbij houden om het verhaal beter te kunnen volgen.

Let op, de video is 3,9 GB groot en de lengte is ca 1h33. is dat te veel voor je? Kom even bij een bestuurslid langs met een USB stickie en we lossen het op.

Spoorzone Delft

IMG_0627
Op 7 maart 2014 brachten we een bezoek aan het project Spoorzone Delft. Deze Technical Visit had een internationaal tintje, omdat IRSE President David Weedon vergezeld van een aantal buitenlandse gasten het bezoek leidde. Na een welkomstwoord van IRSE-NL voorzitter Peter Musters en van David Weedon werd de groep verdeeld en brachten we beurtelings een bezoek aan de bouwplaats, waar we de entree van het station en de fietsenstalling in aanbouw zagen, kregen we een uitleg over het project in zijn omgeving bij de maquette in het bezoekerscentrum en worden we bijgepraat in een viertal lezingen. Manager systemen en integratie Willem van Dongen sprak over de aanpak van de systeemintegratie en het testen, Piet Jansen over de tunnel technische installaties en de al eerder uitgevoerde systeemtesten, Bob Jansen sprak over interlockings en Jörgen Heinrich over de aanstaande Site Integratie Testen.

Meer foto’s op de IRSE-NL flickr site