RET en ATO

RET-ATO collage
Op donderdag 16 mei heeft Paul Lorist op uitnodiging van Ben van Schijndel en Alwin Van Meeteren op de ALV van IRSE Nederland een inspirerende lezing gegeven over ATO bij de RET in relatie tot de plannen om de toekomstige vervoersgroei op te vangen.
Een verhaal over de toekomst, visie, dromen en lef. Na de lezing ontstond een interessante discussie met onze leden over kansen, mogelijkheden en risico’s voor Automatische Metro in Rotterdam.

Het RET-ATO fotoalbum op flickr vind je hier.

Railcenter- Digital Rail

IMG_1465
Op 28 maart was er een Technical Visit van de IRSE Nederland in het Railcenter. Thema was Digital Rail. De presentatoren Martin Beindorff, Robin Sluimer, Paul Kootwijk, Iwan van der Veer, Michiel van Brummelen, Henk-Jan Schonewille en Johan Hoogenbrug hebben op praktisch inzichtelijk gemaakt op welke wijze wij digitale technieken gebruiken om ons railnetwerk continu verbeteren. Voorbeelden zijn Augmented Reality (voorbeelden visualisaties wisselstellers en bovenleiding),  ERTMS, Internet of Things (plaatsen van sensoren)en ontwikkelingen op het gebied van data (OTL en Geïntegreerd Inwinnen). In december 2018 hebben we eenzelfde Technical Visit georganiseerd voor de ITC. Aanwezigen waren onder de indruk van de ontwikkelingen op het gebied van de datahuishouding van de toekomst.

De foto's van het bezoek aan Railcenter

Download hier de
presentatie OTL van Martin Beindorf en Robin Sluimer

Download hier de
presentatie ProRail Datalab van Paul Kootwijk

De video over de proef met
Data Driven Infra Onttrekking vind je hier

Waar gaan we heen met de trein?

collage 190228
Op 1 maart 2019 herhaalde “spoorprofesssor” Rob Goverde, met wie we samen Aspect2019 organiseren, zijn oratie gehouden op de TU Delft, voor de IRSE Nederland. Dit keer konden de aanwezigen wel vragen stellen! Als bedankje kreeg Rob zowel de nieuwe sjaal als de das omgedaan door Wendi. Download hier de sheets van de oratie van Rob Goverde.